Matthäus egyesre fogadna...

Budapest. Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya elszánt a brazilok elleni meccs előtt, s azt várja, hogy játékosai se ijedjenek meg a sztárokkal teletűzdelt ellenféltől.

A tegnapi sajtótájékoztatón a kapitány elmondta: bátor támadójátékot vár futballistáitól. Közel állni az ellenfélhez, nem hagyni őket kibontakozni, agresszíven, de nem durván védekezni (ezt a Wales elleni találkozó jelenetei miatt tette hozzá Matthäus), egymást segítve, csapatként futballozni és a megfelelő időben támadni – ezek lehetnek a sikerhez vezető lépések. Hogy mindez mire lehet elég, arra pontosan nem tért ki, de azt elmondta: ő bizonyosan hazai győzelemre fogadna, egyrészt mert az otthon játszó csapat mindig esélyesebb, másrészt mert az 1-essel lehet többet nyerni... A negatívumokról sem hallgatott a szakvezető: elismerte, hogy a térdszalag-sérülést szenvedett Lisztes Krisztián nagyon fog hiányozni a csapatból, de mint mondta, bizonyos benne, hogy ősszel visszaverekszi magát a válogatottba. Nem szeretné látni Matthäus a japánok elleni találkozón előjött hibákat sem, melyek egy részét a fáradtságnak tudta be, de hozzátette: az lett volna a baj, ha nem lettek volna fáradtak a játékosok a mérkőzés előtt elvégzett munka után... Merthogy a felkészülés a brazilok elleni találkozóra volt kihegyezve, ezt tudtuk már korábban is. Ahol sajnos kevesebben lehetnek, mint mindenki szeretné, Matthäus akár százezres, de legalább hatvan-hetvenezres tömeget is szívesen látott volna, ami azonban Magyarországon egyelőre lehetetlen.

– Fontos, hogy jó eredménnyel javítsunk a magyar futball megítélésén. Nem szabad megijednünk, önbizalommal kell játszanunk. Az biztos, hogy remek a légkör a csapatnál, mindenki hatalmas elszántsággal készül.

Sérülése miatt sem az Internazionale csatára, Adriano, sem a Leverkusen védője, Lúcio nem tarthatott a brazil labdarúgó-válogatottal. A vendégek a keddi napot a Kempinski Hotelben töltötték, s csak a délutáni nyilvános edzés idejére hagyták el az épületet. Az elegáns belvárosi szálloda előtt tegnap már kora reggel óta várakoztak a lelkes szurkolók, hogy aláírást, vagy valamilyen ereklyét szerezzenek a brazil futballistáktól.

A mai összecsapás játékvezetője az olasz Massimo De Santis, munkáját asszisztensként Vincenzo Mitro és Cristiano Copelli segíti. A negyedik játékvezető Bede Ferenc. A magyar–brazilt élőben közvetíti az RTL Klub és a Petőfi-rádió, a Duna TV felvételről, 22.50-től sugározza a meccset. (ns, mti)

Focirajongók figyelem!

Ma 18.15-től az mtv 70 perces összefoglalót sugároz az 1966-os angliai világbajnokságon lejátszott Magyarország–Brazília (3:1) labdarúgó-mérkőzésről. A brazilok még nyeretlenek a magyarokkal szemben, az eddigi négy mérkőzés mérlege: 1954. június 27.: MAGYARORSZÁG–BRAZĺLIA 4:2 (2:1), vb-negyeddöntő, Bern, magyar gólok: Kocsis (2), Lantos, Hidegkuti; 1966. július 15.: MAGYARORSZÁG–BRAZĺLIA 3:1 (1:1), vb, 1. forduló, Liverpool, magyar gólok: Bene, Farkas, Mészöly (11-esből); 1971. július 22.: BRAZĺLIA–MAGYARORSZÁG 0:0, barátságos mérkőzés, Rio de Janeiro; 1986. március 16.: MAGYARORSZÁG–BRAZĺLIA 3:0 (1:0), barátságos mérkőzés, Budapest, magyar gólok: Détári, Kovács K., Esterházy. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?