Máté Zsuzsanna lemarad a Világkupáról

MátéZsu

A magyar női vízilabda-válogatott péntek este kezdi meg szereplését Los Angelesben a Világkupa Szuperdöntőjén. Nincs ott a keretben a kiskövesdi születésű Máté Zsuzsanna, mivel nem engedték be az Egyesült Államokba.

Az amerikai könnyített vízumhoz (ESTA) a születési helynek megfelelő útlevélre van szükség, ám hiába készített a felvidéki játékos a meglévő magyar mellé szlovák útlevelet, az amerikaiak indoklás nélkül elutasították a kérvényét, számolt be a Magyar Vízilabda-szövetség. Az FTC csapatkapitánya így hazautazott a kanadai edzőtáborból, helyére Pőcze Panna utazott ki.

Én ezt felháborítónak tartom, hogy egy sportoló nem szerepelhet egy világversenyen mondvacsinált okokból – olvasható Bíró Attila szövetségi kapitány véleménye az MVLSZ weboldalán. – Kíváncsi vagyok, mi történt volna, ha egy amerikai pólós nem kap vízumot a tavalyi budapesti vébére... Viszont muszáj volt valakit behívni, mert a sérültek állapota miatt nem kizárt, hogy a végén csak tizenkét embert tudnék játszatni, ennyi előnyt pedig nem szeretnénk adni egy Szuperdöntőn.”

Női Világkupa Szuperdöntő

Negyeddöntők (péntek-szombat, magyar idő szerint)

22.00: Magyarország–Görögország
0.00: Olaszország–Spanyolország
2.00: Egyesült Államok–Izrael
4.00: Hollandia–Új-Zéland

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?