Marek Penksa még nem a Fradié

Budapest/Pozsony. Az Üllői úti FTC-stadionban és környékén már napok óta igencsak feszült a helyzet. A szurkolói ülősztrájk után nagy port kavart föl a Penksa-ügy, amelynek végére állítólag ma kerül(het) pont. Aztán jött a Fradi-drukkerek nyílt levele – Várszegi Gáborhoz...

Hétfőn este úgy tűnt, a tárgyaló felek megtalálták a megoldást Penksa ügyében: Szabó József, a Dunaferr elnöke ugyanis elmondta, minden bizonnyal, pont kerül(t) a Marek Penksa-ügy végére. A 29 éves, nagykürtösi szármázasú középpályás helyett ugyanis nem pénzt kap a dunaújvárosi klub, hanem egy játékost: az MTK 23 esztendős középpályása, az Egervári Sándor által korábban is többször csábított (a nyáron még 40 millió forintra tartott) Balaskó Iván költözik Dunaújvárosba. A szakosztályelnök még azt is hozzátette, hogy a csere mellé nem társul pénzmozgás, vagyis a két játékos egy az egyben cserél klubot. ĺgy nincs akadálya annak, hogy Penksa elhagyja a Dunaferrt. A rend kedvéért: Penksa nem az MTK-ba, hanem a Fradiba tart, bár persze azt mindenki tudja, hogy a két klub (MTK, FTC) tulajdonlásában sok a közös pont. Egyes hírek szerint hasonló módon (vagyis néhány MTK-játékossal!) „fizetne” a Fradi a Vasasnak Szili Attiláért is. Tegnap felhívtuk Szeiler Józsefet, a Ferencváros ügyvezető elnökét, aki felettébb érdekes információkkal szolgált: „Cáfolom a játékoscserével kapcsolatos híreszteléseket, ugyanis Balaskó Iván nem a mi labdarúgónk, hanem az MTK-é! A Dunaferr vezetőivel szerdán tárgyalunk a Penksa-ügyről, s remélem, sikerül közös nevezőre jutnunk. A múlt hét végén ugyanis elmozdultunk a holtpontról. A mi álláspontunk nem változott: le szeretnénk igazolni a szlovák játékost! Az összegről (a jól értesültek 12,5 millió forintot emlegetnek – a szerk. megj.) egyelőre nem volt szó. Szili Attilával kapcsolatban csak annyit, nem tárgyaltunk még a Vasassal; különben mi csak azokat az új játékosokat nevezzük meg, akikkel már szerződést kötöttünk vagy próbajátékra hívtunk...”

De nemcsak az egyre áttekinthetetlenebb Penksa-ügy foglalkoztatja a Fradi-híveket, hanem a szakosztályon belül tapasztalható feszültség is. A drukkerek egyre türelmetlenebbek, ezt bizonyítja az is, hogy a stadion előtti ülősztrájk után egy újabb „akció” van kilátásban. A Fradi focistáinak hazai meccseire csendes tiltakozást terveznek a klub szurkolói csoportjai.

A jelek szerint tehát valóban nem értek véget a Fradi szervezett szurkolói csoportjainak demonstrációi: a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSZSZ) vezetői a Fotex-székházban adták át azt a nyílt levelet Várszegi Gábor titkárnőjének, melyet az FTC Labdarúgó és Sport kft. többségi tulajdonosához írtak az FSZSZ-hez tartozó szurkolói körök. A levélben többek között ez olvasható: „A bajnokság tavaszi, hazai mérkőzésein a Ferencváros szurkolócsoportjai szervezett formában nem fognak megjelenni, hanem csak kisebb, pár fős csoportokban a stadion területén szétszórtan. Semmilyen szurkolás nem lesz, ezek a mérkőzések az Ön és a vezetőség elleni csendes tüntetésnek lesznek felfoghatók. Amenynyiben Önnek szüksége van szurkolásra, úgy egyetlen lehetősége marad: lefizeti az MTK szurkolóit, hogy drukkoljanak a Fradinak, mert minket nem lehet megvenni. Idegenbeli mérkőzéseken azonban minden lehetséges és törvényes eszközzel ki fogjuk nyilvánítani véleményünket Önnel és a klub vezetőségével kapcsolatban. Várszegi úr! Felszólítjuk, hogy a fenti dolgokat mérlegelve, és döntésének következményeit felismerve a legsürgősebben gondolja át szándékait és minél előbb vonuljon ki a Ferencvárosból! Sem közvetetten, sem közvetlenül ne szóljon bele a klub cselekedeteibe! Kérjük, hogy a jövőben fordítsa összes energiáját, potenciálját az MTK-ra!” Szeiler József ezzel kapcsolatban a következőket nyilatkozta lapunknak: „Hivatalosan semmilyen szurkolói tiltakozásról nem hallottam...” (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?