Maratoni F1-es hétvége a Hungaroringen

<p>A Magyar Nagydíjat követen az F1-es csapatok nem kezdik meg rögtön a régóta várt vakációjukat, egy kétnapos teszt erejéig jövő kedden és szerdán is a Hungaroringen maradnak &ndash; ahol egy régi F1-es sztár is csatlakozik hozzájuk.</p>

Hétvégén rendezik a Forma–1-es Magyar Nagydíjat, amelyet az idei szezon izgalmai miatt a korábbi éveknél sokkal nagyobb érdeklődés vesz körül: több tribünre már az összes hétvégi jegy elfogyott. A versenyhétvégét követő kétnapos kollektív tesztre pedig minden, vasárnapra érvényes jeggyel rendelkező szurkoló kilátogathat.

Érdemes lesz ellátogatni Mogyoródra kedden és szerdán is, ugyanis már biztos, hogy egy meglepetésemberrel bővül a mezőny: Robert Kubica, korábbi F1-es versenyző is csatlakozik a tesztelők köréhez, aki a Renault 2017-es autójával fog körözni a magyar aszfaltcsíkon. Mostanában egyre gyakrabban merült fel a kérdés, hogy lesz-e esélye a lengyel pilótának visszatérnie a királykategóriába azok után, hogy 2011-ben súlyos ralibalesetet szenvedett, és az is kérdésessé vált, versenyezhet-e egyáltalán a jövőben.

Kubica azóta rendszeresen részt vett különböző versenyeken, ám a Forma–1-be való visszatérését sokáig ő is elképzelhetetlennek tartotta. Idén azonban két alkalommal is lehetősége volt, hogy korábbi versenygépekbe üljön – Valenciában és a Paul Ricard versenypályán a Lotus 2012-es modelljével körözhetett nemrég. A legutóbbi gyakorlást követően a lengyel pilóta elmondta, sokkal magabiztosabbá vált a visszatéréssel kapcsolatban, miután tudatosult benne, hogy még mindig versenyképes tud lenni egy F1-es autóban. „Az emberben vannak kérdőjelek, mivel ismeri saját magát és a testét, de a legtöbb ilyen kérdőjel már eltűnt. Kétféleképpen alakulhatott volna a teszt: vagy úgy, hogy azt mondom, igen, meg tudom csinálni, vagy úgy, hogy nem, örökre bezáródott előttem az F1 kapuja” – nyilatkozta akkor Kubica.

A hungaroringi tesztlehetőséggel a Renault ráerősített azon pletykákra, melyek szerint a 32 éves pilóta esélyes, hogy jövőre átvegye Jolyon Palmer helyét a csapatnál, mivel a hírek szerint a brit versenyzővel nem elégedett az istálló.

Berta Kitti

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?