Már olimpiai kvótával

Zágráb. Nem elégszik meg az athéni olimpia indulási jogának kiharcolásával a magyar női kézilabda-válogatott, hanem meg szeretné nyerni a horvátországi világbajnokságot.

Zágráb. Nem elégszik meg az athéni olimpia indulási jogának kiharcolásával a magyar női kézilabda-válogatott, hanem meg szeretné nyerni a horvátországi világbajnokságot. Amiért a hölgyek kiutaztak, teljesítették: a férfiak után ők is ötkarikás kvótát szereztek, s 1980 után ez az első alkalom, hogy mindkét nem magyar együttese ott lehet az olimpián.

Csakhogy evés közben jön meg az étvágy. A játékosok egyöntetűen úgy vélekednek, nincs megállás, hanem meg lehet kaparintani az első helyet is. Ehhez előbb le kell győzni a mai elődöntőben a Koreai Köztársaságot, majd vasárnap a francia–ukrán csata nyertesét.

Lovász Zsuzsa, aki az egyik legjobb jobbszélsője a vb-nek, társaival együtt optimista: „Az egység, az összetartás fantasztikus. Mindenki tud a másikért hajtani, és eddig így vettük az akadályokat. Nagy teher került le a vállunkról azzal, hogy jövő augusztusban játszhatunk az olimpián. Most már erre sem kell figyelnünk, több lehetőség lesz a gólokkal törődni” – mondta nevetve a vagányságáról híres játékos.

Klubtársa, a szintén dunaújvárosi Pálinger Katalin védéseivel őrületbe kergette az ellenfeleket. „A védőfal sokat segít, de annak is örülök, hogy olykor lélektanilag fontos pillanatokban tudtam a csapat hasznára lenni. Hasonlót érzek most, mint a 2000-es romániai Eb-n, amikor sikerült nyernünk” – tette hozzá.

A vb amúgy eddig a meglepetésekről szólt. Először az olimpiai és Európa-bajnok dánok pottyantak ki már a csoportküzdelmek után – éppen a magyarok ejtették ki őket –, majd a középdöntő sem volt unalmas. A zágrábi hatosban a második szakaszt pontveszteség nélkül kezdő címvédő oroszok kétszer kikaptak, és egyszer döntetlent játszottak, így még az olimpiáról is lemaradtak!

Örömteli viszont, hogy a magyar csapat a németek elleni botlást leszámítva nem kapott ki. Miután sikerült megnyerni a csáktornyai csoportot, jött a fiumei állomás. Előbb a románok feletti győzelem következett, majd a felejthetetlen, kétórás áramszünettel tarkított norvégok elleni döntetlen, végül pedig Ukrajna 12 gólos (35:23) kiütése.

A HÉTVÉGE MŰSORA

SZOMBAT – az 5. helyért: Spanyolország–Norvégia (13.30); elődöntő: Franciaország–Ukrajna (16.00), Magyarország–Koreai Köztársaság (19.15). VASÁRNAP: a 3. helyért (16.00), döntő (19.15).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?