Már nem Chudý az érsekújváriak edzője

Érsekújvár |

<p>Nyolc Tipsport ligás mérkőzés után szerződést bontott Miroslav Chudý vezetőedzővel az újonc érsekújvári jégkorongklub.</p>

Az újonc érsekújváriak nyolc mérkőzés után kilenc ponttal a hetedik helyen állnak a tízcsapatos Tipsport Ligában. Mérlegük három győzelem (egy hosszabbítás után) és öt vereség (egy hosszabbítás után), amit a klubvezetés kevesellt. „Sajnos nem olyanok az eredmények, amit elvártunk. A csapat összetétele jó, de az eddigi szereplés nem úgy sült el, ahogy abban bíztunk” – mondta lapunknak Tóth Mihály, az érsekújváriak főmenedzsere.

A zöld-fehérek zsinórban háromszor szenvedtek vereséget, a besztercebányaiaktól hazai jégen kaptak méretes zakót (9:2), ám több gárdával még nem is találkoztak – az egyébként 54 fordulós alapszakasz – első hatodában. Így felmerül a kérdés, nem volt-e túl korai a bajnokság első edzőváltása? „A sportban hozni kell kellemetlen döntéseket is. Nem szeretnénk, ha a kezdeti botladozás miatt elveszítenénk a közönséget vagy a városvezetés szimpátiáját. Megesik, hogy becsúszik egy nagyobb vereség, de Poprádon és Liptószentmiklóson is hozni kellett volna a meccset. Helyzeteink voltak, de nem használtuk ki őket, s az edző feladata, hogy lelket öntsön a játékosokba a két szünetben” – magyarázta Tóth Mihály.

Az I. ligából a feljutást kiharcoló Miroslav Chudý érthetően csalódottan fogadta a tegnapi döntést. „Őszintén szólva nem vártam ezt – jegyezte meg az Új Szónak, majd röviden összefoglalta, miben látta az általa sem túl jónak ítélt eredmények fő okát. – Több problémával küszködtünk még a felkészülés alatt, nagy volt a játékosmozgás nem sokkal a bajnoki rajt előtt is. Másrészt újoncok vagyunk, idő kell ahhoz, hogy akklimatizálódjunk a Tipsport Ligában, hogy a játékosok megszokják az itteni feltételeket. Mindenhez kell idő, de tiszteletben tartom a vezetők döntését.”

Chudý szerint néhányan túlzott elvárásokat támasztottak a csapattal szemben, ő viszont a kezdetektől a playoffba jutást jelölte meg fő célként. „A besztercebányaiak példája (a csapat Chudý második szezonjában a döntőig jutott – a szerk. megj.) mutatja, hogy nem lehet mindent azonnal elérni, fontos a türelem. Egymás után háromszor kikaptunk, de meggyőződésem, hogy hamarosan összeszedtük volna magunkat” – tette hozzá Chudý.

Az érsekújváriakat a következő két meccsen, a turócszentmártoniak (idegenben) és a trencséniek ellen (otthon) a szakmai stáb másik két tagja, Ivan Černý és Juraj Rehák fogja irányítani. „Megadjuk nekik a lehetőséget, aztán a két mérkőzés után elválik, velük folytatjuk-e, vagy új edzőt szerződtetünk” – zárta mondandóját Tóth Mihály főmenedzser.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?