Már itthon van Overdose testvére

<p>Tegnap óta Alagon van Overdose testvére, az a kétéves versenyló, amelyet Mikóczy Zoltán dunaszerdahelyi vállalkozó 250 000 euróért vett áprilisban a newmarketi árverésen.</p>

BŐD TITANILLA

A lovat azért nem lehetett hamarább elhozni Angliából, mert még csak a vételár fele volt kifizetve. Mikóczy azt állította, korábban megnevezett társa, Csörgő György nem tartotta magát az előzetes megállapodáshoz, Csörgő azonban tagadta, hogy bármi köze volna a lóhoz. Mikóczy ezek után azt nyilatkozta, próbál más partnert keresni. Az üzletembert a legújabb fejleményekről kérdeztük.

Mi a helyzet most Overdose testvérével?

Csütörtökön délután érkezett meg Alagra, pezsgőztünk is egy kicsit a barátaimmal, hogy sikerült ezt a helyzetet megoldani. Egy kis pihenés után nekiállunk a versenyre való felkészítésének.

Hogyan sikerült hazahozni a lovat? Ki fizette ki a vételár másik felét?

A legutóbbi nyilatkozatokból egyértelművé vált, hogy a társnak vélt társam kitolatott ebből az egészből. Próbálkoztam, hogy találjak helyette mást, de elég rossz megítélése volt a dolognak. Szorult helyzetben nehéz társat találni. Végül úgy döntöttünk, hogy a vállalkozásom terhére, a partnereimmel közösen oldjuk meg ezt a helyzetet. Ezáltal már sokkal könnyebb minden, a ló itthon van, látható, kézzelfogható, s ha még fut is egy jót, akkor már egészen mások lehetnek a feltételek egy együttműködésben.

Tehát nem tett le arról, hogy talál egy társat?

Figyelembe véve a vételárat nekem is sokkal jobb, ha megoszlik a felelősség. Nem mindenáron akarok társat, majd az idő megmutatja. Van ebben egy óriási rizikó. Ha a ló kifut, és igazolja azt a titkos reményünket, hogy Overdose-hoz hasonlóak a képességei, akkor az értéke megtöbbszöröződik. Másrészt az is igaz, hogy ha nem tudja rögtön igazolni a képességeit, akkor az értéke a töredékére esik vissza. Ez egy nagy lutri. Most viszont annak örülünk, hogy a ló egészségesen hazaért, jól utazott.

Angliában azonban két hónapon át nem volt tréningben. Ez mennyire hathat ki a formájára?

Ez is kétesélyes. Nem jó, ha kihagy, mert újra kell kezdeni a felkészítést, a formaidőzítést. Másrészt talán jól jött ez a pihenő, mert a téli időszakban ezt a lovat a többi kétéves csikótól eltérően erőltetett ütemben készítették, hogy tavasszal már olyan robbanékonyságot mutasson, mint amit mutatott az árverésen. Van tehát mögötte egy komoly tréning, s ez a két hónap pihenő lehet, hogy nem a kárára, hanem a hasznára fog válni. De ezt most még nem tudom.

Ki lesz a trénere?

A ló az Overdose-zal szemben lévő boxban áll, úgyhogy egymást nézik, és ugyanúgy Jozef Roszival az idomárja.

Mikor mutatkozhat be a ló?

Először meg kell nézni, milyen edzettségi állapotban van, s utána keresünk számára versenyt. A trénernek látnia kell, hol tart a ló, s ő fogja kimondani, hogy mikorra hozható versenykész állapotba. A bemutatkozó futására nagyon jó lenne a pozsonyi pálya, mivel annak nagyon jó a talaja, ellentétben a budapesti nagyon kemény betonpályával. Ha a kettő közül kellene választani, az ésszerűség szempontjából azt mondanám, hogy jó lenne, ha Pozsonyban mutatkozhatna be. Az első futására valamikor júliusban–augusztusban kerülhet sor, mert ősszel szeretnénk komoly feladat elé állítani.

S van már neve a lónak?

Most már sürget az idő, úgyhogy legkésőbb jövő hét elejéig el kell dönteni, hogy fogják hívni. Több mint 4500 névjavaslat érkezett, a bőség zavarával küzdünk, elég nehéz választani. Szerintem ezt a feladatot megint a lányomra bízom, hátha ráérzésből megint mond valami jót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?