Manchesterben nyert a Barca, tarolt a Paris SG

<p>Vendéggyőzelmekkel kezdődött a Bajnokok Ligája kieséses fázisa. A Barcelona a Manchesterben verte 2-0-ra a Cityt, Messiék fél lábbal már a nyolc között vannak. A Paris SG mindkét lábbal: Ibrahimovicék kegyetlenül elverték a Leverkusent. Nézze meg a gólokat!</p>

Gigászi ütközettel kezdődött a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője: a Manchester City az FC Barcelonát fogadta. Az első félidőt a Barca kezdte nyomással, majd a játékrészt felére a City lett kezdeményezőbb. Igazi nagy helyzet nem volt, a gólhoz az angolok álltak a legközelebb egy kapu előtti kavarodás után.

A döntő pillanat az 53. percben következett be: egy kiugratás után Messi kapta a labdát, az argentint Demichelis utolsó emberként elkaszálta. Egyértelmű kiállítás, a befújt 11-es viszont már véleményes: a középhátvéd a 16-os előtt kezdett el becsúszni s a vonal környékén kaszálta el a támadót. Tíz esetből nyolc alkalommal a bíró ezért – a „biztonság kedvéért” – csak szabadrúgást ad, főként, ha ki is állít valakit. A büntetőt a sértett értékesítette az 54. percben.

A kiállítás után szétestek az angolok, a Barca több helyzetet is kihagyott. A 68. percben Dani Alves ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt, nem sokkal előtte a csapatkapitány Xavi lőtt fölé közelről. Később magához tért a City, a 70. és a 77. percben is veszélyes kontrát vezettek. A 90. percben Dani Alves biztosította be a győzelmet egy szép támadás után. 

 

A másik nyolcaddöntőben a Paris SG gyorsan lerendezte a továbbjutás kérdését. A franciák már a 42. percben három góllal vezettek Leverkusenben. Ibrahimovic két gólt lőtt, a 88. percben Cabaye állította be a végeredményt: Leverkusen–Paris SG 0-4. A franciák már a nyolc között vannak.  

 

Eredmények:

Manchester City–FC Barcelona 0-2 (0-0). Góllövők: Messi (54.) és Dani Alves (90.). Kiállítáva: Demichelis (53.). 46 ezer néző.

Bayer Leverkusen–Paris SG 0-4 (0-3). Góllövők: Matuidi (3.), Ibrahimovic (39., 42.) és Cabaye (88.). Kiállítva: Spahic (59.). 29 ezer néző. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?