Makaay csak a kispadon

Glasgow/Amszterdam. Berti Vogts, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 24 játékost hívott be a hollandok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre.

Glasgow/Amszterdam. Berti Vogts, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 24 játékost hívott be a hollandok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre. A keret érdekessége, hogy meghívást kapott a Preston North End veterán kapusa, Jonathan Gould is, illetve először léphet pályára a felnőttek között az a Stephen Pearson, aki a Rainer Bonhof vezette U21-es nemzeti csapatnak talán a legértékesebb játékosa. A Motherwell közzéppályásának nagy jövőt jósolnak szakemberek, a hírek szerint már a januári átigazolási szezonben megszerzi őt a Celtic együttese. „Jelen pillanatban égető szükségünk van egy bal oldali középpályásra, s mivel Pearson ballábas, agresszív, fiatal, jó futballista, s bizonyított már az utánpótlás-válogatottban, eljött az ő ideje” – vélte a kapitány. Ami nagy baj Vogts számára az a csapatkapitány, Paul Lambert és a Rangers-csatár, Steve Thompson hiánya, de nem léphet pályára a Hampden Parkban Colin Cameron, a Wolverhampton Wanderers középpályása sem. Gavin Rae és Steven Pressley várhatóan harcra kész lesz.

A hollandoknál ismét meghívást kapott Ruud van Nistelrooy és Clarence Seedorf, ami önmagában még nem is lenne meglepetés. Ám a Manchester United holland csatárát éppen Dick Advocaat szövetségi kapitány hagyta ki fegyelmezési szándékkal a Moldávia elleni utolsó Eb-csoportmérkőzésről, a fiatal „tulipán” azt nehezményezte, hogy a tréner lecserélte a csehek elleni sorsdöntő találkozón. Nos, Advocaat lehet, nem bocsátott meg teljesen, ugyanis nyilatkozatában sejteni engedte, Skóciában a Patrick Kluivert, Rafael van der Vaart duónak szavaz bizalmat. A két legjobb formában lévő csatár, Van Nistelrooy és a Bayern Münchenben játszó Roy Makaay pedig csak kispados lesz. Seedorf is megszolgálta helyét, véli a kapitány, az AC Milan középpályása mérkőzésről mérkő.-zésre jobb formát mutat, így helye megkérdőjelezhetetlen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?