Magyar női kézilabdás vereség

Peking |

<p>A magyar női kézilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésén 11 gólos vereséget szenvedett a Koreai Köztársaságtól, így Romániával találkozik a pekingi olimpia keddi negyeddöntőjében. Eredmény: B csoport, 5. forduló: Koreai Köztársaság-Magyarország 33-22 (19-11). A két-két győzelemmel és vereséggel, valamint egy döntetlennel záró magyar együttes csoportharmadikként jutott a keddi negyeddöntőbe, ahol a másik hatosban második Romániával találkozik.</p>

A mintegy 200 magyar és 40 dél-koreai szurkoló már a kezdés előtt egyenlőtlen hangpárbajt vívott az Olimpiai Sportközpont Csarnokban, ám a mérkőzés egészen más előjellel indult: a veretlen dél-koreaiak óriási tempót diktáltak, a Hajdu-együttes csak a 10. percben, Kovacsicz révén talált be először a kapuba. Az időt kérő szövetségi kapitány valamint a dísztribünön helyet foglaló Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kusai Sándor nagykövet is meglepetten figyelte a fejleményeket, ugyanis ekkor már 7-1-et mutatott a nagyóra. Görbicz büntetőt rontott, Szűcs átlövései eleinte hathatós fegyvernek bizonyultak, a hátrány azonban sehogy sem akart csökkenni. A túloldalon Oh öt gólnál tartott, a 23. percben pedig kialakult a "közte tíz" (6-16). A félidőben Tóthnak köszönhetően sikerült nyolc gólra feljönni, fél óra elteltével 11-19 volt az állás.
Térfélcsere után az ázsiai gárda rutinosan tartotta a távolságot, a kétszer annyi kiállítással sújtott magyarok minden próbálkozása ellenére. A félidő hajrájában már csak a dél-koreai diadal mértéke volt kérdéses, a játék minden elemében többet nyújtó rivális végül 11 góllal bizonyult jobbnak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?