Magyar negyedik győztes keringője

Aki már volt a dunamocsi futóversenyen, tudja, hogy mindig a Kék Duna keringő dallamaira rajtol a mezőny. Megadja az alaphangot az azonos nevű futáshoz. Kilencedik felvonása sem volt kivétel ez alól.Utána legjobban Magyar Imre szedte a lábát a tizenöt kilométeren.

Aki már volt a dunamocsi futóversenyen, tudja, hogy mindig a Kék Duna keringő dallamaira rajtol a mezőny. Megadja az alaphangot az azonos nevű futáshoz. Kilencedik felvonása sem volt kivétel ez alól.

Utána legjobban Magyar Imre szedte a lábát a tizenöt kilométeren. Kele Géza házigazda- és szpíkerészrevételeiről nyilatkozott.

Tavaly dideregtek az emberek, idén meg majd elolvadtak a 34 fokos melegben...

Valóban nagy hőség volt! Két induló híján százötvenen rajtoltak a négy versenytávon. Többre számítottam. Főleg gyalogolni jöttek a szokottnál kevesebben, meg a rengeteg környékbeli rendezvény máshova is csalogatta az érdeklődőket. De aki eljött, maradt az eredményhirdetésre is, és kitartott mindvégig a sátor alatt. Vonzó volt a tombola fődíja, a relaxációs hinta is.

Nagy visszatérői is voltak a Kék Duna Futásnak, ráadásul győztek...

Tizenöt kilométeren helybeliek és környékbeliek is rajthoz álltak, előtte készültek, nagy időket futottak, a versenyt azonban a zsitvabesenyői Magyar Imre nyerte. Egyedüliként ő tette meg egy órán belül, 55:09 perc alatt oda és vissza a Dunamocs és Karva közti távot. Immár negyedszer győzött nálunk, ismét nagy fölénnyel, és mivel már a karvai fordulónál vezetett, elvitte az ottani különdíjat is.

Idén keveset hallottunk a korábbi évek sokszoros futóbajnokáról. Mit tudott meg róla?

Finnországban él. Ott dolgozik villanyszerelőként, és tizennégy fokban edz, készül a versenyekre. Két hétre jött haza, és ezalatt újra megtisztelt bennünket egy győztes keringővel.

Volt más győztes visszatérő is?

Öt kilométeren Horváth István hagyta faképnél a többieket. Ő ahányszor megjelenik, viszi a táv fődíját. Ismét fölényesen nyert a győri katona.

Kísérletképpen kiírta a 40/80-as, vagyis a negyven éven felüliek és nyolcvan kilónál nehezebbek kategóriáját. Milyen volt az érdeklődés?

Csak hárman neveztek. Többen nem mertek jelentkezni, aztán sajnálták. Végül kiderült, akár tízen is lehettek volna. Én azt hiszem, újításomnak van létjogosultsága, máshol is idővel bevezethetik, mert saját korosztályukban vajmi kevés esélyük van a nyolcvan kilónál nehezebbeknek. Ez egy pozitív megkülönböztetés. Az 77 éves érsekújvári Dóczé Ödön nyerte a versenykategóriát.

Mivel zárta le magában a IX. Kék Duna Futást?

Örülök, hogy ennyien eljöttek családias hangulatú versenyünkre. Éreztem, hogy mindenkinek jó volt, vitték magukkal az élményeket, legtöbben ajándékot is kiérdemeltek, nyertek. Bízom benne, hogy jövőre is visszatérnek.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?