Magyar Nagydíj – Magyar és nemzetközi sajtóvisszhang

Berlin |

<p>A magyar és a nemzetközi sajtó szinte egyöntetűen a szezon legjobb futamának nevezte a vasárnapi 30. Forma-1-es Magyar Nagydíjat, s a győztes Sebastian Vettel (Ferrari) méltatása mellett a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltont, s csapatát, a Mercedest is kritizálta.</p>

Németország:    Bild:"Vettel őrületes győzelme! A Magyar Nagydíj visszahozta a szurkolók kedvét a Forma-1-hez. Végre újra élvezetes a száguldó cirkusz!"    Süddeutsche Zeitung:"Káosz a jubileumra. Elég egy pillantást vetni a végeredményre, s máris kiderül, mennyire szokatlan és zavaros volt a 30. Magyar Nagydíj."    Berliner Zeitung:"Mint a dodzsem-pályán. A Magyar Nagydíj előtt senki nem mondta volna meg, hogy a Red Bull istálló mennyire pontosan valóra váltja a csapatfőnökének előrejelzését. Vettel győzött a két Red Bull-pilóta előtt, s nagyszerű rajtjával véget vetett a nagy fölényben lévő Mercedes által elért unalomnak az F1-ben."      Magyarország:    Nemzeti Sport:"Újra miénk az év versenye! Borult a papírforma, a német Sebastian Vettel meglepetésszerű győzelmet aratott a szenzációsan fordulatos és váratlan eseményekkel tarkított futamon."    Népszabadság:"Vettel: piros jelzés a Mercedeseseknek. Első Magyar Nagydíját nyerte a német világbajnok."    Blikk:"Új győztest ünnepelt a Hungaroring. Kilencedik nekifutásra a német Sebastian Vettel is átélhette, milyen a Forma-1-es Magyar Nagydíj után a dobogó tetején állni."    Magyar Nemzet:"Vettel végre bevette a Hungaroringet. A Ferrari négyszeres világbajnoka magabiztos versenyzéssel ért elsőként a célba a magyar futamon."      Olaszország:    Gazetta dello Sport:"Vettel, a csodálatos. Vettel kétszer is győzött: az autóban ülve és a szavaival is. A Ferrariért és Jules Bianchiért nyert. Seb szuper volt. Tökéletes."    Corriere della Sera:"A Mercedes fölénye változatlan maradt, ez nem lehet kétséges. A Ferrari azonban megtette, amit egy jó csapatnak meg kell tennie."    La Repubblica:"Mestermunka a Ferraritól Budapesten, a Mercedes fekete napján."     Nagy-Britannia:    Daily Mail:"Lewis Hamilton úgy vezetett, mintha nyolc sör után megpróbált volna hazafurikázni a kocsmából. Önpusztító volt és veszélyt jelentett másokra is."    Daily Telegraph:"Hamilton meggondolatlan volt, s ezzel elhomályosította saját nagyságának a fényét. Vettel érinthetetlennek bizonyult, teljesítménye Michael Schumacher legsikeresebb ferraris időszakát idézte."    The Times:"Ez a Mercedes csapatának sajátossága: ha az ő autójuk a leggyorsabb, akkor könnyű az élet. Aztán ha nyomás nehezedik rájuk, elhalványulnak és összetörnek."    Guardian:"Sebastian Vettel először nyert a Hungaroringen egy olyan versenyen, amelyen számos incidens történt, így közvetlenül a Brit Nagydíj után komoly adrenalinlöketet adott a sportágnak."     Spanyolország:    El Mundo:"Vettel vezette a forradalmat. A német pilóta nagyszerűen rajtolt, s megszerezte idénybeli második győzelmét."    El País:"Vettel nyerte a szezon legőrültebb versenyét."    AS:"Vettel örömet szerzett a Ferrarinak a nyári szünet előtt."    Sport:"Az év legőrültebb futama zajlott le a Hungaroringen, ahol Vettel győzött, a Mercedes 28 futam után először csúszott le a dobogóról, Alonso pedig óriási meglepetésre ötödikként ért célba."    Marca:"Vettel nyerte az év versenyét."   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?