Magyar foci: Csányi nekiment a fideszeseknek

<p>Csányi nem mond le az MLSZ-elnöki posztjáról, beszólt az őt kritizáló fideszeseknek, s jelezte: külföldi szövetségi kapitány jön a válogatott élére.</p>

Csányi Sándor először a kapitánykérdésre tért ki. ”Nem tudom, meglesz-e novemberre az új kapitány. 7-8 külföldi név van a jelöltek listáján, köztük 3-4 olyan, aki európai topcsapatot vezetett már, vagy válogatottat. Valószínű, hogy külföldi lesz a kapitány, mert nem látom, hogy itthonról ki lenne most képes a feladat ellátására, de ez még nem eldöntött kérdés. Egy nagyon jól képzett, jó tapasztalatokkal rendelkező és egy nagyon kemény edzőt keresünk a posztra. Van egy összeg a fejemben, amibe kerülhetnek ezek az edzők, azt gondolom, megérheti a befektetés, de nyilván konkrét számokat ezzel kapcsolatosan nem mondanék.” Majd az őt kritizáló fideszeseket sértette vérig. A legkeményebben szavakat Kocsis Máténak, a VIII. kerület polgármesterének címezte. A Fidesz-szóvivő nemcsak magánszemélyként kapott a sértegetésekből, Csányinak a pártot is sikerült belekevernie, amikor megvádolta hazudozással. „A rendszerváltáskor hat pálya volt a nyolcadik kerületben. Sikerült azóta hatról négyre csökkenteni a pályát. Egy ilyen ember ne foglalkozzon futballal, fogja be a száját. Mint a Fidesz-szóvivő, annyi terület van, ahol tud hazudni.” De Deutsch Tamás egykori sportminisztert sem kímélte. ”Olyan mélyen nem tartunk, hogy a megjegyzéseit kommentáljam, de tanácsot tudnék adni. Az a stadionbeléptetőnek álcázott síkapu, amit megvásároltak, még mindig ott pihen a raktárakban. Azzal tenne igazán jót a magyar sportnak, ha ezt eladná. És ha hallgatná. Megjegyzem, komolyan vettem a kritikáját. miután ilyen tapasztalatai vannak az utánpótlásban a pénzek felhasználásával, komolyabban fogják ellenőrizni. A képviselő úr csak egy klubnál szerezte a tapasztalatait.” A sajtótájékoztató végén pedig Huszti Szabolcs visszatérésének lehetőségét és Szalai Ádám nyilatkozatát is kommentálta.”Majd az új kapitány megítéli, szüksége van-e rá, de a mai erőviszonyok mellett simán beférne a csapatba. Nem gondolom, hogy szerencsés volt ilyen hosszú időn át jegelni, de el tudom fogadni, azok után, hogy sokszor próbálta kapitány keresni, de a játékos nem reagált.”
 ”Vasárnap kint voltam az edzőtáborban, beszélgettünk Szalai Ádámmal. Nem pontosan így mondta el a dolgokat, ahogy az interjúban elhangzott, de lényegét tekintve egyezett a mondandója. Mondta, hogy szeretné ezt nyilvánosan is elmondani, nekem nem volt kifogásom. Mert sok esetben, többségében igaza van. Például abban, hogy nem várhatjuk el azt, hogy top válogatottunk legyen, ha nincs top edzőnk és nincsenek top játékosaink a kiemelt ligákban. Lehet, hogy én is hibás vagyok, mert én is azt mondtam néha, van esélyünk, mert úgyis gondoltam. Nem lehet csak úgy minden mindegy alapon, célok nélkül nekimenni egy sorozatnak. Azt el tudom fogadni, hogy talán nagyobb volt a felhajtás a körül, hogy kijuthatunk, mint a realitás.” Forrás: csakfoci.hu, index.hu [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"125220","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?