Magabiztos házigazdák

Montreal/Stockholm. Lejátszotta első mérkőzését a jégkorong Világkupán a szlovák válogatott. Ján Filc edző védencei sima, négygólos vereséget szenvedtek a házigazda kanadai együttestől. Nem megy a cseheknek, második találkozójukat is elveszítették.

Martin Cibák ütötte a szlovákok becsületgólját a kanadaiak elleni, montreali Világkupa-találkozónTASR-felvételAmerikai csoport

KANADA–SZLOVÁKIA 5:1 (2:0, 1:0, 2:1), gólütők: Thornton (4.), Smyth (5.), Gagné (25.), St. Louis (41.), Smyth (48.), illetve Cibák (45.). Játékvezető: van Massenhoven (kanadai); 22 000 néző (telt ház). Kapura tartó lövések 35:25; kiállítások 4:6, gól emberelőnyből 1:0. KANADA: Brodeur–Brewer, Foote, Redden, Hannan, Regehr, S. Niedermayer–Iginla, Sakic, Lemieux–Richards, St. Louis, Gagné– Heatley, Lecavalier, Smyth–Doan, J. Thornton, Draper; SZLOVÁKIA: Staňa–Chára, Lintner, Višňovský, Štrbák, Obšut, Suchý–Hossa, Demitra, Nagy–Šatan, Stümpel, Gáborík–Bartečko, Cibák, Somík–Radivojevič, Hlinka, Országh.

Rosszul kezdtek a tartalékos szlovákok (Zedník, Mezei, Pavlikovský és Čierny sem léphetett jégre), már a meccs elején kétgólos hátrányba kerültek. Közvetlenül az első szünet után ismét elmélázott a vendégvédelem, s növelte előnyét a nagy lendülettel hokizó kanadai együttes. Az utolsó játékrészben csak a becsületgólra futotta a szlovákok erejéből, a juharlevelesek számtalan helyzetet puskáztak el.

EDZŐI VÉLEMÉNYEK – Pat Quinn (Kanada): „Jól és eredményesen hokiztunk, az öt gólon kívül még legalább egy tucat helyzetet kihagytunk; félgőzzel is biztosan nyertünk.” Ján Filc (Szlovákia): „Sok hibával, figyelmetlenül hokiztunk, s már az 5. percben eldőlt a meccs sorsa.”

1. Kanada 2 2 0 0 7:2 4

2. USA 1 0 0 1 1:2 0

3. Szlovákia 1 0 0 1 1:5 0

Oroszország még nem játszott.

Az USA–Oroszország meccset mára virradóra játszották.

Európai csoport

SVÉDORSZÁG–CSEHORSZÁG 4:3 (1:0, 3:0, 0:3), gólütők: Modin (12.), Forsberg (23.), Öhlund (25.), Zetterberg (30.), ill. Ručinský (43.), Židlický (44.), Eliáš (55.); 14 000 néző.

1. Svédország 2 2 0 0 9:5 4

2. Finnország 1 1 0 0 4:0 2

3. Németország 1 0 0 1 2:5 0

4. Csehország 2 0 0 2 3:8 0

A tegnap esti Németország– Finnország találkozó lapzárta után ért véget. (t-zsi)

A MŰSOR

PÉNTEK, szeptember 3. – 19.00 (Prága): Csehország– Németország.

SZOMBAT, szeptember 4. – 1.00 (St. Paul): Egyesült Államok–Szlovákia; 19.00 (Helsinki): Finnország–Svédország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?