Magabiztos a Slovan

Pénteken este fejeződött be a jégkorong ST Extraliga playoff-sorozatának első felvonása, s már ma el is kezdődik a hokibajnokság elődöntője. Három csapat, a címvédő Slovan, a Zvolen és a Košice közel két hetet készülhetett a következő megmérettetésre, a Trenčín viszont csak három napot...

A fehér mezes Slovan hokisai minden különösebb gond nélkül jutottak az elődöntőbe M. Nagy László felvételeVégtelenül izgalmas volt a Tren-čín–Skalica negyeddöntő, a két csapat ugyanis hét mérkő-zésből álló drámai csatát vívott, s végül a trencséniek örülhettek a négy közé jutásnak. Pedig négy találkozó után minden jel arra mutatott, hogy a szakolcaiak játszhatnak majd az elődöntőben. Az erdőhátiak összesítésben már 3:1-re vezettek, s egy győzelemre voltak a továbbjutástól, ám váratlanul megtorpantak. A Dukla előbb hazai jégen idegtépő csatában, hosszabbításban nyert, majd a Skalica otthonában is győzött. Pénteken aztán Trencsénben játszották a mindent eldöntő, hetedik összecsapást. Az első két harmadban egyenlő erők küzdelmét láthatta a 6000 néző, az utolsó játékrészben azonban már csak egy csapat volt a jégen, mégpedig a remekül hajrázó Dukla, amely végül biztos, négygólos győzelmet aratott Az utolsó dudaszót követően a telt ház percekig állva ünnepelte kedvenceik továbbjutását.

A Trenčín az elődöntőben a címvédő Slovannal találkozik, az első két meccs Pozsonyban lesz, majd következnek a trencséni visszavágók. Lépéselőnyben van a Slovan, hiszen a negyeddöntőben csak négy meccset játszott, míg ellenfele hetet! Ezek után a címvédő pozsonyiak továbbjutása szinte biztosra vehető.

Július Šupler, a kékek vezető-edzője nagyon magabiztos: „Bajnokságot akarunk nyerni, éppen ezért a Duklán is túl kell jutnunk. Minél kevesebb meccset szeretnénk játszani, hogy jól felkészülhessünk a fináléra. Többször is hangoztattam a fiúknak, nem szabad lebecsülni a maratoni negyeddöntőben feltámadó Trenčínt.” Dušan Gregor, a katonák trénere: „Nyugodtan hokizhatunk a címvédő ellen, ugyanis nincs mit veszítenünk. Ez nem jelenti azt, hogy lemondtunk volna a fináléba jutásról...”

A másik ágon a csütörtökön rajtoló Zvolen–Košice párharcra kerül sor, s minden bizonnyal, nagy csatát vív majd a két, azonos játékerőt képviselő gárda.

AZ ELŐDÖNTŐ MŰSORA – március 18.: Slovan–Trenčín (17.00, élőben közvetíti az STV 2), március 19.: Slovan–Trenčín (17.30), március 20.: Zvolen–Košice (17.00, STV 2), március 21.: Zvolen– Košice (17.00), március 22.: Tren-čín–Slovan (17.00, STV 2), március 23.: Trenčín–Slovan (17.00), március 24.: Košice–Zvolen (17.00), március 25.: Košice–Zvolen (17.00, STV 2), március 26.: Slovan–Trenčín, március 27.: Zvolen–Košice, március 28.: Tren-čín–Slovan, március 29.: Košice– Zvolen, március 30.: Slovan– Trenčín, március 31.: Zvolen– Košice. Az elődöntőben is négy győztes mérkőzésre játszanak

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?