Machete és gépfegyver Ronaldo ellen

<p>Hatalmas érdeklődés előzi meg a ma esti (20.45) Manchester United–Real Madrid csúcsrangadót a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A nyolcaddöntő első meccse 1:1-gyel zárult, így a vörös ördögök valamivel kedvezőbb helyzetben várják a visszavágót. De a Real is bizakodik, annál is inkább, hogy öt napon belül kétszer is legyőzte a Barcelonát. A nap másik találkozóján az idegenbeli 2:2 után esélyesebb Dortmund a Sahtar Donyecket fogadja.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Nagy kérdés, hogy a BL (BEK)- sorozatot kilencszer megnyerő Real Madrid vagy a háromszoros győztes Manchester United esik-e ki a legjobb tizenhat között. A sokak által előrehozott döntőnek is titulált meccsen ismét összecsap a két mester, Sir Alex Ferguson, illetve José Mourinho. A portugál tréner reméli, hogy folytatódik Ferguson elleni kedvező sorozata: az eddigi 15 meccs közül mindössze kettőt vesztett el a skót menedzserrel szemben. Ráadásul a Real az MU-val vívott utolsó négy BL-párharcából háromszor győztesen került ki.

Cristiano Ronaldo 2009-es távozása után először tér vissza ellenfélként az Old Traffordra. Madridban az ő parádés fejes góljával egyenlített a királyi gárda. „Fantasztikus lenne Manchesterben is gólt lőni. Egyelőre még nem gondoltam arra, hogyan ünnepelném a találatot – nyilatkozta Ronaldo, aki a BL idei szezonjában már hét gólnál tart. – Biztosra veszem, hogy a hazai drukkerek nem fognak kifütyülni, hanem tapssal fogadnak majd, hiszen korábban hat év alatt sok örömet szereztem nekik.”

„Egyértelműen jobbak voltunk az első meccsen, számos helyzetünk volt. Minden tiszteletünk a Unitedé, de saját akaratunkat akarjuk majd érvényesíteni. A saját játékunkkal bárkit legyőzhetünk. Ha Barcelonában nyerni tudtunk, Manchesterben is sikerülhet” – jelentette ki Mesut Özil, a madridiak német középpályása.

Mindkét csapatnak remekül sikerült a bajnoki főpróbája, a vörös ördögök 4:0-ra lelépték a Norwichot, és 15 pontos előnnyel vezetik a Premier League-et. A Real pedig a keddi barcelonai kupasiker (3:1) után szombaton tartalékosan is legyőzte (2:1) a Barcát.

Sorsdöntő lehet, hogy a manchesteriek semlegesíteni tudják-e a bombaformában levő Cristiano Ronaldót. „Természetesen van tervem Ronaldo megállítására. Egy machete. Ráadásul van egy B tervem is: egy gépfegyver – mondta humorosan Alex Ferguson. – Még mindig csak huszonnyolc éves, karrierje csúcsán van. Sokkal jobban és érettebben futballozik, mint amikor még nálunk játszott. Szerintem a közönség jól fogja fogadni Cristianót. Bárki, aki egykori fontos United-játékosként visszatér az Old Traffordra, kellemes fogadtatásban szokott részesülni.”

Patrice Evra szerint viszont nem lesz könnyű Ronaldo számára a manchesteri látogatás, mivel a portugált erős szálak kötik az angol klubhoz. „Nehéz olyan ellen küzdeni, akit szeretsz – vélekedett Evra, a United francia balhátvédje. – Ez az otthona, rengeteg emlék és érzelem fog feltörni belőle. Remélem, ez segít abban, hogy ne a legjobb formáját nyújtsa ellenünk.”

Nagy napja lehet a mai a 39 éves Ryan Giggsnek, a Manchester United legendája ezredik tétmérkőzésen léphet pályára. A szuperderbin a török Cakir fújja sípot.

A Dortmund–Sahtar találkozón a papírforma német továbbjutást ígér, ám a technikás és gyors brazil játékosokkal felálló donyeckiek idegenben is képesek meglepetést okozni. Az idei BL során vendéglátóként még százszázalékos a Borussia, odahaza legyőzte az Ajaxot, a Real Madridot és a Manchester Cityt is. „Donyeckben mi voltunk jobbak, mégis csak döntetleneztünk. A visszavágón is mi akarjuk diktálni az iramot, nehéz meccs vár ránk, de bízom a csapatban” – szögezte le Jürgen Klopp, a Dortmund szakvezetője. Legutóbb 1998-ban jutott a Borussia a legjobb nyolc közé.

„A hazaiaknak a gól nélküli eredmény is elég, ezért nekünk kell támadnunk. Egy korai gól sokat segítene” – nyilatkozta Razvan Rat, a Sahtar román védője. A donyeckiak utóbbi két németországi kupameccsüket megnyerték, remélik, hogy harmadszorra is sikeresek lesznek. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?