Ma is Pecze Károly a sztár

Pozsony. Pecze Károly hét éve hagyta ott a Spartak kispadját, de ma is olyan népszerű a piros-fekete drukkerek körében, mint nagyszombati edzősködése idején.

Pozsony. Pecze Károly hét éve hagyta ott a Spartak kispadját, de ma is olyan népszerű a piros-fekete drukkerek körében, mint nagyszombati edzősködése idején. Vladimír Ekhardt, a Spartak mestere gesztikulálhatott, raplizhatott, üvöltve biztathatta játékosait az oldalvonal mellől, a vendégszurkolókat mindez hidegen hagyta: a nagyszombati tábor csendben szemlélte végig a meccs első negyedóráját, hogy aztán rögtönzött, de annál hangosabb szimpátiatüntetést rendezzen az ellenfél edzője mellett, ezzel is üzenve a klubvezetésnek, kit szeretnének a rossonerik ősztől kedvenceik élén látni.

Pedig amíg Pecze Károly nevét skandálták, az Inter két-három gólt is lőhetett volna csapatuknak. De nem lőtt, mert Šebo és Halenár mintha az U20-as világbajnokság utáni ünnepi fogadást idézte volna fel magában, ahol csak pózolni kell a kamerák előtt, gólokat lőni nem. A pozsonyiak a legnagyobb ziccereket is elkönnyelműsködték, és amikor a 33. percben Halenár tizen-egyesét is hárította Čech, a tribünön fogadások köttettek, vajon hány tiszta helyzet kell ezen a meccsen egy árva gólhoz, és a hazaiak közül ki tudja öt lépésről eltalálni az üres kaput.

S hogy mégsem maradt a döntetlen, arról a szezonbeli legjobb teljesítményét nyújtó Horváth Béla gondoskodott. Az Inter húszéves, jobb oldali középpályása kihagyott ugyan két ordító helyzetet, de rendkívül harcosan játszott, szinte minden párharcot megnyert, és amilyen elánnal védekezett, olyan agilisan vett részt a támadásokban. Horváth volt az, aki a 85. percben egy szabadrúgásból Halenár elé varázsolta a labdát, aki – vannak még csodák! – öt lépésről a kapuba lőtt.

Amikor a mérkőzés előtt a díszvendégként jelen lévő Vladimír Wänke, a ligabizottság elnöke az idei szezont jellemezve azt nyilatkozta a pálya szélén, hogy jobb volt, mint a tavalyi, a nézők fanyar mosollyal értékelték Wänke úr humorát. Pedig a mérkőzés, ha tétje már nem is volt (vagy talán éppen ezért), látványos játékot hozott. Mindkét csapat helyzetek garmadáját alakította ki, és a látottak alapján egy 6:4-es hazai győzelemre azt lehetett volna mondani: reális eredmény. A szombati meccset tekintve akár igazat is adhatnánk Wänkének. Csak az előző harmincnégy forduló ne lett volna annyira elkeserítő.

Inter Bratislava–Trnava 1:0 (0:0)

Góllövő: Halenár (85.). Játékvezető: Kakaščík, 750 néző. Sárga lap: Šedivý, Paulík, ill. Fall, Hrabal. INTER: Hýll–Čišovský, Šedivý, Kunzo, Čech–Horváth, Mráz (74. Kocúrek), Paulík, Chalupka (79. Tomčák)–Šebo (73. Lembakoali), Halenár. TRNAVA: Čech–Fall (46. Hrbal), Poljovka, Konečný (55. M. Gašparík)–P. Hodúr, Staňo, Ďuriš, Filip, Husár–Molnár, Kriss (71. Masarik).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?