Ma a norvégok jönnek

<p>Legjobb esetben is csak az ötödik helyért játszhat a magyar női kézilabda-válogatott a horvátokkal közösen rendezett Európa-bajnokságon, ehhez azonban ma este (20.30) a norvégok ellen kell pontot szereznie. Dánia speciális, hét mezőnyjátékosos taktikájával lenullázta Tomoriékat.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyar lányok 23:20-ra kaptak ki Dániától második középdöntős meccsükön, ezzel eldőlt, hogy semmiképpen sem kerülhetnek a négy közé.

A Jan Pytlick vezette skandináv válogatott gyakorlatilag 45 percen keresztül (attól fogva, hogy 6:5-ös dán vezetésnél kimaradt a magyar egyenlítési lehetőség) kapus nélkül, hét emberrel támadott. A kapus helyett az irányító Kristiansen állt be, aki egyszer visszaszaladva vészkapusként védett is. A magyarok csak egyszer, 11:11-re tudtak egyenlíteni, onnantól fogva ismét a dánok dirigáltak. A kétbeállós támadásaikkal a magyarok egyszerűen nem tudtak mit kezdeni.

A magyarok veresége azt jelenti, hogy legjobb esetben is csak az 5. helyért játszhatnak. Ha Németh András együttese ma legyőzi Norvégiát, mindenképpen a csoportja harmadik helyén végez, és pénteken pályára léphet a helyosztón. A norvégok elleni egy pont is elég lehet ehhez, akkor azonban az is kell, hogy Dánia legyőzze Spanyolországot.

Ha a magyarok ma kikapnak, akkor még a csoport negyedik helye sem biztos, ha ugyanis Románia legyőzi a lengyeleket, akkor megelőzné a magyar csapatot.

A csoport 5. helye egyben azt is jelentené, hogy a magyarok csak a második kalapból várhatnák a jövő évi vb sorsolását, ami azért is lenne komoly probléma, mert jövőre a világbajnokság egyben olimpiai kvalifikáció is.

A norvégok ellen azonban nem lesz egyszerű, mivel a magyar válogatott Európa-bajnokságon eddig még mindig kikapott tőlük, ráadásul nem is kevéssel. A két csapat eddig nyolcszor találkozott kontinensviadalon. A két évvel ezelőtti szerbiai Eb elődöntőjében 30:19-re nyertek a norvégok, a legnagyobb arányú vereséget a 2010-es Európa-bajnokság csoportkörében könyvelhették el a magyarok (34:13-ra nyertek a skandinávok), azonban a legfájóbb kudarcot a tíz évvel ezelőtti, hazai rendezésű kontinensviadal elődöntője hozta, akkor a norvégok 44:29-re diadalmaskodtak.

A magyarok leginkább abban bízhatnak, hogy a norvégok már biztos csoportelsőségük tudatában talán kiengednek.

Németh András tegnap újabb cserét hajtott végre a keretben, kikerült a szélső Erdősi Ildikó, helyette bekerült az irányító Temes Bernadett. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?