Ma a csehek ellen

Helsinki/Hämeenlinna. Szlovákia 20 éven aluli jégkorong-válogatottja a csoport második helyéről jutott a világbajnokság negyeddöntőjébe, miután a mindent eldöntő meccsen 1:0-ra legyőzte Svédországot. A szlovák válogatottnak a nyolc közé jutáshoz a döntetlen is elegendő lett volna, az északiaknak győzniük kellett.

Helsinki/Hämeenlinna. Szlovákia 20 éven aluli jégkorong-válogatottja a csoport második helyéről jutott a világbajnokság negyeddöntőjébe, miután a mindent eldöntő meccsen 1:0-ra legyőzte Svédországot. A szlovák válogatottnak a nyolc közé jutáshoz a döntetlen is elegendő lett volna, az északiaknak győzniük kellett. A drámai lefolyású meccsen az utolsó perc döntött az eredményről, amikor Branislav Fábry az üres kapuba küldte a korongot (a svédek korábban lehívták a jégről a kapust). Ismét kitűnő teljesítményt nyújtott Jaroslav Halák szlovák hálóőr, másodszor nem kapott gólt. Szlovákia jobb gólarányának köszönhetően Oroszország előtt szerezte meg csoportjában a második helyet, s ma 15.00 órakor Helsinkiben a B-csoport 3. helyezettjével, Csehországgal találkozik. Ha továbbjut, az USA lesz az ellenfele. A csoportgyőztes Egyesült Államok és Kanada egyenesen az elődöntőbe jutott.

A cseh–szlovák meccs előtt Róbert Spišák edző így látja a helyzetet: „Ellenfelünknek nagyon jó az a csatársoruk, amelyben Hudler és Klepiš szerepel, kiválóak a kapusaik is. Talán a védelmük gyengébb, sebezhető. Csapatom kollektív játékában bízom, és abban, hogy mindenki fegyelmezetten, taktikusan fog korongozni.”

EREDMÉNYEK, A CSOPORT: Szlovákia–Svédország 1:0 (0:0, 0:0, 1:0), g.: Fábry (60.). SZLOVÁKIA: Halák–Baranka, Meszároš, Stehlík, Hruška, M. Gavalier, Riška, Senko–Hajduk, Baláž, Šagát–Pokrivčák, Špirko, Troliga–Fábry, Burik, Š. Ružička–M. Lukáč, Blaho, Kútny–Biermann. Oroszország–USA 1:4.

A csoport végeredménye

1. USA 4 4 0 0 24:4 8

2. Szlovákia 4 2 1 1 9:7 5

3. Oroszország 4 2 1 1 11:10 5

4. Svédország 4 1 0 3 13:10 2

5. Ausztria 4 0 0 4 1:24 0

B CSOPORT: Finnország–Svájc 2:0, Csehország–Kanada 2:5.

A csoport végeredménye

1. Kanada 4 4 0 0 25:4 8

2. Finnország 4 3 0 1 19:6 6

3. Csehország 4 2 0 2 14:9 4

4. Svájc 4 1 0 3 14:11 2

5. Ukrajna 4 0 0 4 1:43 0

A mai negyeddöntő párosítása: Szlovákia–Csehország, Finnország– Oroszország. Az elődöntőt szombaton, a döntőt hétfőn rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?