Ma 18.15-kor Anglia–Szlovákia

London |

<p>Szombaton 18.15-kor a londoni Wembley-stadionban telt ház (90 000 néző) előtt Anglia nemzeti tizenegye barátságos meccsen fogadja a Weiss-legénységet.</p>

Tehát nem akármilyen főpróba vár a szlovák futballválogatottra a szerdai, csehek elleni vb-selejtező előtt.
A szlovák válogatott háza táján bizakodnak, hogy a Wembley-ben nem okoznak csalódást. „Várhatóan mindkét találkozón nagy nyomás alatt leszünk, ezért elsősorban a defenzívára helyezzük a hangsúlyt. De nem csak védekezni fogunk, gyors kontrákkal igyekszünk majd zavart okozni. Annyit elárulok, hogy az angolok ellen nem teregetjük ki a kártyáinkat, tartogatunk egy-két meglepetést Barošék számára” – nyilatkozta Vladimír Weiss szövetségi kapitány az elutazás előtt.
Sérülés miatt nem játszhat, de mégis a többiekkel tartott Ján Ďurica. Úgy tűnik, hogy a védő a prágai meccsig rendbe jön. „Fantasztikus kulissza vár ránk, a szigetországiak alaposan próbára tesznek bennünket, de állunk elébe” – hangsúlyozta Martin Škrtel. A Liverpool 24 éves hátvédje elismeri, hogy öt nap alatt két rendkívül nehéz mérkőzés vár a válogatottra. „Sokan mondják, hogy könnyebb vetélytársat is választhattunk volna, ám a Wembleyben pályára lépni ünnepnek számít. Gerrardék ellen megmutathatjuk, mire vagyunk képesek. Bízok benne, hogy Londonban nem vallunk szégyent, s bizakodva utazhatunk Prágába” – fejezte be Martin Škrtel.
A házigazdák a szerdai, az ukránokkal vívandó világbajnoki selejtező jegyében várják a szlovákok elleni találkozót. Steven Gerrard, a Liverpool csapatkapitánya nem becsüli le a szlovákokat: „Klubtársam, Martin Škrtel a Premier League legjobb védői közé tartozik, ha a válogatottbeli társai közül néhányan hasonló képességekkel rendelkeznek, akkor nem lesz egyszerű dolgunk.”
Fabio Capello szövetségi kapitány – csakúgy, mint az angol közvélemény – sima győzelmet vár, s állítólag David Beckhamet csak cserejátékosként küldi pályára. Eddig kétszer találkozott a két válogatott, mindkét Eb-selejtezőn 2:1-es angol győzelem született. Pozsonyban, 2002 októberében Németh Szilárd, David Beckham és Michael Owen talált a hálóba, egy évvel később Middlesbrough-ban Janočko szabadrúgásgóljára a szünet után Owen kétszer válaszolt.
Nem tűnik túl jó ötletnek a fontos vb-selejtező előtt idegenben az angolokkal mérkőzni, hiszen egy esetleges fiaskó lelkilegnemtenne jótaWeiss-csapatnak. Amagyarok már egyszer ráfáztak a wembley-i kirándulásra, az 1978-as vb előtti főpróbán a szigetországiak 4:1-re elpáholták a sokáig veretlen Barótilegénységet, amely azután az argentínai világbajnokságon csődöt mondott, s három vereséggel idő előttbúcsúzott…
A találkozót a luxemburgi Hamer vezeti és az STV 2 élőben közvetíti. (sz. z., s)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?