Löw: tíz év munkája érett be Rióban

Rio de Janeiro |

<p>Hosszas előkészítő munka gyümölcsének tartja a világbajnoki címet Joachim Löw, a vasárnapi döntőben Argentínát hosszabbítás után 1-0-ra legyőző német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.</p>

A szakvezető kiemelte, a program tíz éve kezdődött el, amikor még Jürgen Klinsmann segítőjeként dolgozott a csapat mellett. "Csaknem 50 napot töltöttünk most együtt, de ez a projekt 2004-ben indult el. Az a siker titka, hogy folyamatosan fejlődtünk, még akkor is, ha az utolsó lépést korábban nem tudtuk megtenni a nagy tornákon" - mondta.

Az 54 éves tréner hangsúlyozta, az általa tanítottakon túl a háttérben ott vannak a hagyományos német értékek is, mint a kemény munka és az, hogy sosem szabad feladni. "A Bundesligának és a németországi edzőközpontoknak hatalmas szerepük van ebben a diadalban. Amikor a 2000-es és 2004-es Eb-n is a csoportkör után búcsúztunk, akkor a padlón voltunk. Ekkor elhatároztuk, hogy edzőcentrumokat építünk, hogy technikailag jobbak legyünk."

Löw szerint az első jeleket akkor lehetett látni, amikor 2010-ben az elmúlt 76 év legfiatalabb német együttesével bronzérmet nyertek és támadó stílusukkal sok rajongót szereztek. "A Bundesliga-klubok egyre fiatalabb játékosokat emeltek be az első csapatukba, nagyszerű munkát végeztek és hálás vagyok nekik" - tette hozzá.

Németország története negyedik világbajnoki címét szerezte meg vasárnap.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?