London átvette az olimpiai zászlót

Peking |

<p>A Madárfészekben rendezett vasárnapi záróünnepség keretében kialudt az olimpiai láng, ezzel véget értek az ötkarikás játékok Pekingben.</p>

A nemzetek zászlóit minden ország képviseletében egy-egy sportoló hozta a küzdőtérre, a piros-fehér-zöld lobogót Peking első magyar aranyérmese, a kenus Vajda Attila vitte. Ezután a stadionba tódultak a versenyzők, mindenki felszabadultan, integetve lépett a pekingi játékok fő helyszínének küzdőterére.
Az olimpiai himnusz elhangzása közben leereszkedett az ötkarikás lobogó, majd a színpadra lépett Kuo Csin-lung (Guo Jinlong), Peking és Boris Johnson, London főpolgármestere. Előbbi ünnepélyes keretek között átadta az olimpiai zászlót Rogge-nak, aki aztán továbbadta azt a következő, 2012-es nyári játékok házigazdájának, a brit főváros vezetőjének. London egy nyolcperces, pergős műsorral köszöntötte a publikumot, ebben fellépett többek között a sztárfutballista, David Beckham is. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?