Loki: meccsről meccsre jobbak leszünk

Debrecen |

<p>A Debrecen labdarúgói érthető csalódottsággal beszéltek az Olympique Lyontól kedden elszenvedett 4-0-ás vereségről, mert továbbra sem sikerült megszerezni első góljukat a Bajnokok Ligája főtábláján.</p>

"Nagyon csalódott vagyok, mert három elkerülhető gólt kaptunk az első félidőben. Egy jó meccset akartunk játszani, ezzel szemben nagyon korán eldőlt, s rendkívül bosszantó, hogy mindannyiszor rögzített helyzet után voltak eredményesek" - mondta Varga József a mérkőzés után.

A középpályás szerint a második játékrészben már egyenrangú partnerei voltak a franciáknak, s ekkor mindkét félnek akadtak lehetőségei a gólszerzésre, azonban a két csapat közti különbséget éppen az jelzi, hogy míg a vendégek ismét betaláltak, addig ők nem. Varga hozzátette, azt persze tudják, hogy a Lyon ekkor már nem akart támadni, viszont ők gólratörő játékukkal felkínálták a lehetőséget erre a riválisnak, amely élt is vele.

"A Lyon nagyon jól forgatta a játékot, igyekeztek elrúgni a labdát, rendkívül nehéz volt azt megszereznünk. Ez rengeteget kivett belőlünk, s talán emiatt nem sikerült betalálni" - kereste a gólképtelenség okait a középpályás.

Rudolf Gergely szerint bebizonyosodott, amit a találkozó előtt is gondolt, hogy bár a Liverpool tűnik a csoport legjobb csapatának, de az Olympique Lyon ellen sokkal nehezebb játszani.

"Nem szabad megtörni, a sorsolás után tudtuk, hogy előfordulhatnak ilyen vereségek, de a második félidőben már sikerült megtartani a labdát és formás támadásokat vezetni, azaz nem vallottuk szégyent. Ahogy szokjuk a Bajnokok Ligája ritmusát, amelyet a hazai bajnokságban nem tudunk átélni, úgy leszünk meccsről meccsre jobbak" - értékelt a sérülése után visszatért csatár.

Rudolf szerint két fő oka van, hogy feljavult a játékuk a második félidőre: egyrészt az ő beállításával két támadó volt elől, nemcsak Coulibaly küzdött a vendégvédőkkel, s így könnyebb volt megtartani a felívelt labdákat, másrészt szünetben megnyugodott a gárda, s mindenki úgy jött ki a folytatásra, hogy legalább azt a játékrészt nyerje meg.

A mérkőzés legjobbja, a bosnyák Miralem Pjanic, aki az első három gólból a két szögletnél előkészítőként, a szabadrúgásnál pedig végrehajtóként vette ki a részét, így nyilatkozott:

"A pontrúgások hozzátartoznak a mérkőzéshez. Sokat gyakoroljuk a rögzített helyzeteket, mert nagy előnyt lehet vele szerezni, mint azt ez a meccs is bizonyítja. Valószínűleg sokkal jobban megszenvedtünk volna, ha negyedóra alatt nem találunk be kétszer, de ezúttal a pontrúgásoknál tökéletes kivitelezés jellemzett minket".

A Debrecen a következő fordulóban, október 20-án az olasz Fiorentinát fogadja a Puskás Ferenc Stadionban

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?