Lobotka Vigóban: A spanyol nyelv könnyebb, mint a dán

<div>Stanislav Lobotka nyáron érkezett a spanyol Celta Vigóhoz a dán Nordsjaellandból, de már rendszeresen a kezdőcsapatban lép pályára.&nbsp;</div>

A szlovák válogatott középpályást a spanyolnyelvtudásáról is kérdeztük.  * Az öt szeptemberi bajnokiból négyet végigjátszott, ez azt mutatja, kezd alapemberré válni a Celta Vigóban.  Végre rendszeresen játszom, aminek nagyon örülök. Már csak az eredmények lehetnének kicsit jobbak. Nem focizunk rosszul, de valahogy az utolsó pillanatokban mégis kicsúsznak a kezünkből a pontok. A játék képe meccsről meccsre jobb, remélem, az eredmények is jönni fognak.  * A Celta Vigo eddig csak kétszer nyert a bajnokságban, és a 11. helyen áll a tabellán, legutóbb hazai pályán 3:3-as döntetlent értek el az újonc Gironával.  Csalódottak voltunk, mert megint néhány perccel a meccs vége előtt kaptuk az egyenlítő gólt. Ugyanez történt a Getafe elleni hazai meccsen is, még korábban pedig a Real Sociedad ellen hiába vezettünk a 79. percben 2:1-re, végül 3:2-re kikaptunk.  * Köztudott, hogy a spanyol sajtó mindig alaposan kielemzi a meccseket. Az ön teljesítményét hogyan értékelik?  Nem tudom, nem nagyon olvasok újságot, mert még nem tudok spanyolul. Csak azt látom, ki hány pontot kapott a szerkesztőktől, és tudom, minél magasabb az osztályzat, annál jobb. Egyszer már kaptam egy nyolcast.  * Az öltözőben zajló beszélgetéseket már megérti?  Valamit már igen. Egy kint élő, tolmácsként dolgozó szlovák lány tanít spanyolul, heti két órám van vele. Most a válogatott meccsek miatt kimarad néhány lecke, de utána folytatom a tanulást. Nem olyan nehéz nyelv, sokkal könnyebb spanyolul megtanulni, mint dánul!  * A pályán használatos kifejezéseket viszont már nyilván megtanulta.  Persze, de ezek főleg káromkodások. Ezt gyorsan elsajátítja az ember, egyszer-kétszer elismétli, és már tudja is.  * A Celta Vigóban rezonált valamennyire a katalán referendum, és az, hogy kérdéses a Barcelona jövője a spanyol bajnokságban?  Nálunk nem nagyon foglalkoztak ezzel, messze vagyunk Barcelonától. De az is lehet, hogy csak nem értettem, amikor a többiek erről beszéltek.  * Hogyan jön ki Juan Carlos Unzué vezetőedzővel?  A kommunikáció még kissé nehézkes, mert nem beszél túl jól angolul, de egyébként nagyszerű ember, kiváló szakember, látszik rajta, hogy asszisztensként három évet töltött a Barcelonában. Tudja, hogyan kell dolgozni a játékosokkal, így jó a hangulat a csapatban.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?