Lionel Messi 126 millió euróval a legjobban kereső labdarúgó

Lionel Messi
Párizs |

A France Football francia sportlap szerint Lionel Messi, az FC Barcelona argentin sztárja 126 millió euró jövedelemhez jut a 2017/18-as szezonban, ezzel ő a világ legjobban kereső labdarúgója.

A lap a jövedelmek kiszámításánál a klubtól kapott fizetés mellett figyelembe vette a prémiumokat, valamint a szponzorációs és reklámbevételeket is.

Messit a rangsorban 94 millió euróval Cristiano Ronaldo (portugál/Real Madrid), valamint 81,5 millió euróval Neymar (brazil/Paris Saint-Germain) követi, míg a 44 millió euróval negyedik Gareth Bale (walesi/Real Madrid) és 29 millióval ötödik Gérard Piqué (spanyol/Barcelona) már messze elmarad a legjobban keresőtől.

Egy évvel korábban Ronaldo (87,5) végzett az első helyen, Messi (76,5) előtt.

A szakembereknél José Mourinho az első, a Manchester United portugál edzője 26 millió eurót keres a mostani idényben. A második mögötte Marcello Lippi (olasz/kínai szövetségi kapitány) 23 millió euróval, míg a harmadik Diego Simeone (argentin/Atlético Madrid) 22 millióval. A 21 millió eurót kereső Zinédine Zidane (francia/Real Madrid) és a 20 milliós bevételt produkáló Josep Guardiola (spanyol/Manchester City) már leszorult a képzeletbeli dobogóról.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?