Lewandowskit kell semlegesíteni

<p>Marek Hamšík a Juventustól elszenvedett 3:0-s vereség után nem a legjobb hangulatban érkezett a lengyelek elleni barátságos mérkőzésre készülő szlovák futballválogatott hétfői gyülekezőjére. A Napoli 26 éves középpályásával Szencen beszélgettünk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Mit szól ahhoz, hogy a vasárnapi torinói vereség után az olasz sajtó keményen bírálta a játékát?

Egyáltalán nem foglalkozom azzal, hogy mi jelenik meg a sajtóban. Az újságírók írjanak, amit csak akarnak. Én csupán magammal és a csapattal foglalkozom.

Mi az oka, hogy simán kikaptak a Juventustól?

Sajnos, a fontos rangadón felülmúltak bennünket a torinóiak, és megérdemelten nyertek. Természetesen fáj a vereség, de nincs ok a pánikra. Szerencsére a listavezető rómaiak is megbotlottak, meglepetésre odahaza csak döntetleneztek a Sassuolóval. Így továbbra is a harmadik helyen állunk. Négypontos a hátrányunk az éllovassal szemben, de hol van még a bajnokság vége?

Meglepte, hogy a Marseille elleni BL-mérkőzésen nem kapott helyet a kezdőcsapatban?

Rafa Benítez vezetőedző nem sokkal a nyári érkezése után leszögezte, hogy senkinek sincs bérelt helye a kezdőben. Mivel nagyon sűrű a műsorunk, állandóan rotálja a csapatot, ha látja, hogy valamelyikünk fáradt, akkor másnak szavaz bizalmat. Tehát nincs abban semmi szenzáció, hogy az Olympique ellen a cserepadon kezdtem a meccset.

A Bajnokok Ligája halálcsoportjában még hárman pályáznak a továbbjutásra, sorsdöntő lehet a november 26-i dortmundi vendégjátékuk. Mire számít a Westfallen Stadionban?

Nem örülünk annak, hogy a Borussia legutóbb odahaza kikapott az Arsenaltól, mert így ellenünk feltétlenül nyerniük kell. Odahaza 2:1-re legyőztük a Borussiát, szép lenne megismételni a sikert, de a döntetlennel is szívesen kiegyeznék.

Szakmailag miben változtatott Benítez elődjéhez képest?

Walter Mazzarri irányítása alatt 3–5–2-es hadrendben játszottunk, ezt Benítez 4–2–3-ra módosította. Sokat beszélget velünk a spanyol tréner, aki zökkenőmentesen beépítette a csapatba a nyáron érkezett új szerzeményeket.

Nincs elfáradva az év végére?

Az évek során már megszoktam, hogy zsúfolt a novemberi program, a bajnoki mérkőzések mellett Bajnokok Ligája-találkozók és válogatott összecsapások vannak a műsoron. De ez nem okoz nekem problémát, mert az edzések helyett szívesebben játszom zsinórban a meccseket.

Négy éve Chorzówban éppen a lengyelek ellen vívta ki a vb-szereplést a szlovák válogatott. Hogyan emlékszik arra a meccsre?

Számomra örökké felejthetetlen marad a mérkőzés, amelyre sűrű hóesésben került sor. A csúszós, havas pályán a küzdelem dominált, és bravúros győzelemmel biztosítottuk be a dél-afrikai vb-n való részvételünket.

A pénteki wroclawi meccs egészen más lesz.

Barátságos mérkőzésről van szó, amelyen lehet kísérletezni. Ezen a találkozón egészen más lesz a hangulat, mint a 2009-es vb-selejtezőn volt. Még nem tudjuk, hogy Ján Kozák szövetségi kapitány milyen elképzelésekkel küld majd pályára bennünket. De az biztos, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk a jó képességű lengyelek otthonában, ráadásul a wroclavi összecsapáson mutatkozik be a hazaiak új szakvezetője, s mindenki bizonyítani akar neki.

Mi lehet a recept a lengyelek ellen?

Az év utolsó előtti válogatott meccsén jó eredményt akarunk elérni, ehhez az kell, hogy a szívós lengyelek ellen mindenki kellőképpen odategye magát, és becsületesen küzdjön.

Ősszel háromszor is találkozik a pályán Lewandowskival és Blaszczykowskival. Hogyan jellemezné a lengyelek két Dormundban légióskodó sztárját?

Lewandowski a kontinens leggólerősebb játékosai közé tartozik, akinek a kapu előtt szinte minden megmozdulása rendkívül veszélyes. Az biztos, hogy védőink nem fognak unatkozni. Ami Blaszczykowskit illeti, gyors és nagy munkabírású középpályás, akire nagyon oda kell figyelnünk. Csak úgy lehetünk sikeresek, ha őket semlegesíteni tudjuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?