Sport
- Michal Lichanec felvétele

Levették napirendről a rimaszombati fociakadémia ügyét

Bőd Titanilla

2018. szeptember 25. 14:47

Rimaszombat | A rimaszombati városi képviselő-testület keddi ülésén végül nem tárgyalták a DVTK futballklubbal közösen, magyarországi támogatásból megvalósuló fociakadémia ügyét.

A témát Miroslav Bitala kérésére vették le napirendről – a képviselő, aki egyben a III. ligában szereplő rimaszombati futballklub ügyvezetője, azért kérte ezt, mert Jozef Šimko polgármester a testület elé egy már nem időszerű együttműködési szerződést terjesztett elő.

A futballklub vezetői a közösségi oldalakon már az előző napokban figyelmeztettek arra, hogy a polgármester azt az első tervezetet akarja bemutatni, amelyről április óta tárgyalt a rimaszombati futballklub, a város, illetve a magyar fél képviseletében a Borsodsport Invest Kft. Azóta több vitás kérdésben megegyezés született, a magyar fél például beleegyezett abba, hogy a stadion és a telkek ne kerüljenek át az újonnan alakuló városi futballakadémia (MFA) tulajdonába, amelynek 51%-ban a Borsodsport Invest, 49%-ban pedig Rimaszombat városa lenne a tulajdonosa, hanem hosszú távú, 30 éves bérleti szerződéssel oldják meg a stadion használati jogát.

 

2018. szeptember 16. 18:57

Rimaszombatban továbbra is tart a huzavona a fociakadémia ügyében

Augusztusban még úgy egyeztek meg a felek, Šimko ezeket a változásokat jogásszal beleilleszti az együttműködési szerződésbe, és az új verzióról dönthetne a testület. A polgármester azonban a szeptember 7-i, illetve a meghosszabbított szeptember 14-i határidőt sem tartotta be – tájékoztattak a futballklub vezetői a közösségi oldalon.

„Tervezett lépés volt a részünkről, hogy ne döntsenek erről a nem aktuális szerződésről a képviselők – mondta lapunknak Domik Attila, a rimaszombatiak sportigazgatója. – Azt a kezdeti verziót nem lehetett volna elfogadni, és a polgármester a képviselőkre háríthatta volna a felelősséget. Mi már kivárásra játszunk a választásokig, hogy ne adjunk lehetőséget a polgármesternek, hogy bármit is tegyen a fociakadémia ellen. Az ugyanis már nyilvánvaló, hogy érte nem fog tenni semmit.”

A rimaszombati fociakadémia ügye hónapok óta húzódik, és a novemberi helyhatósági választásokig már valószínűleg nem is születik róla döntés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk