Sport

Rimaszombatban továbbra is tart a huzavona a fociakadémia ügyében

Rimaszombat | Szeptember 14-én kellett volna összeülni a városi képviselő-testületnek, hogy döntsön a diósgyőri futballklubbal kötendő együttműködésről.
Bőd Titanilla

2018. szeptember 16. 18:57

Michal Lichanec felvétele

A fociakadémia létrehozásával másfél milliárd forintos, közel ötmillió eurós beruházás érkezhetne a városba. A polgármester azonban össze sem hívta a testületet.

A rimaszombati labdarúgás nem hivatalos Facebook-oldalán (az egyik utánpótlásedző, Balog István működteti) úgy fogalmaztak, idén már nem valószínű, hogy megszülethet a megállapodás, ám Auxt Ferenc városi képviselő lapunknak azt mondta, szerinte még a választásokig pont kerülhet az ügy végére.

Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere csütörtökön Komáromba utazott, ahol fel is szólalt a képviselő-testület ülésén. A Komáromba érkező, 5,9 milliós stadionfelújítási támogatás előfeltételét, a stadion bérbeadásának szándéknyilatkozatát mind a 23 képviselő egyhangúlag támogatta. 
 

Ha előttem is olyan ajánlat feküdt volna, mint amilyet Komárom városa kapott, akkor nemhogy megvétózom, hanem tíz körömmel szavaztam volna a rimaszombati akadémia mellett 

– fogalmazott Šimko Komáromban. Rámutatott, hogy míg a komáromi KFC egyenesen a magyar államtól kapja a pénzt, Rimaszombatba a DVTK-n és a Borsodsport Investen keresztül érkezne, amit ő „kerülő útnak” nevezett. Komáromban is elmondta, hogy a magyar fél csak egy ügyvezetőt akar, ráadásul azt is kérte, hogy a stadion kerüljön az újonnan létrejövő városi futballakadémia, az MFA tulajdonába. A magyar fél azonban ebből a feltételből engedett, és hosszú távra, 30 évre bérbe venné a létesítményt. 

Šimko többször hangsúlyozta, hogy további tárgyalásokra van szükség, és azt is kijelentette, kész személyesen írni Orbán Viktornak, ha a Borsodsport Investtel nem jut dűlőre. 

Auxt Ferenc MKP-s városi képviselő szerint Rimaszombatban is hamarosan döntés születhet. „Most a gazdasági versenyhivataltól várunk egy dokumentumra, aztán újra összeül a város és a magyar fél jogásza, mert már csak néhány apróságot kell tisztázni a készülő együttműködési szerződésben” – nyilatkozta Auxt.

Domik Attila, a rimaszombati klub sportigazgatója szerint azonban a magyar fél lassan kezdi elveszíteni a türelmét, mert úgy tűnik nekik, minden Šimkóval való találkozás során a nulláról kell indulni. „Csak abban bízunk, hogy az önkormányzati választásokig nem egyeznek meg egy másik várossal, és utána, esetleg egy új polgármesterrel, visszatérhetünk az ügyre” – mondta lapunknak Domik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Fico Bašternákhoz hasonlította Andrej Kiskát

Minden „disznóságot“ jelenteni kell

Frissítve

GALÉRIA: A tüntető gazdák lezárták az SNP-hidat

Közösségi kert épül a Timóteus ház udvarán

A májusi EP-választás csaknem 10,2 millió euróba fog kerülni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?