Léván elköszöntek Peter Bálinttól

<p>A lévai férfi kosárlabdaklub vezetősége tegnapi rendkívüli ülésén menesztette az együttes vezetőedzőjét, Peter Bálintot.</p>

OROSKY TAMÁS

Az Astrum tavalyhoz hasonlóan az idén is két pontvadászatba jelentkezett: a hazai extraliga mellett a cseh Mattoni Ligában is játszanak a lévaiak. A 2011/12-es idényhez képest ha nem is értek el kiugróan jó eredményeket, mutatóik (4 győzelem/2 vereség itthon, 4/6 Csehországban) biztatóbban alakultak – de a klubvezetés számára nem eléggé.

„Korábban nem figyelmeztettek, hogy nem elégedettek a játékkal, másrészt én belül éreztem, hogy nincs minden rendben. Voltak bizonyos elvárások, amelyeket nem mindig sikerült teljesíteni – nyilatkozta lapunknak Peter Bálint. – Az edző leváltása normális jelenség, elfogadom a vezetők döntését.”

A 43 éves szakember közel egy éven át irányította a lévaiakat, ennyi ideje volt arra, hogy a saját arculatára formálja a csapatot. „Igyekeztem változtatni a játékon, de megsérült kulcsemberünket, Willie Kempet nem tudtuk pótolni. Jó kosarasokból áll a csapat, egy kicsivel magasabb játékintelligencia és gyorsaság hiányzik csak.” Bálint ugyanakkor tisztában van vele, hogy a keret kialakításában neki is megvolt a szerepe. „Nem akarok kibújni a felelősség alól. Tudatában vagyok annak, hogy némelyik kosaras leigazolása nem volt optimális döntés a részemről.”

A leváltás közvetlen oka a szombati hazai vereség volt, amikor az Astrum 80:77-re kapott ki az Ústí nad Labem csapatától. Nem is annyira az eredmény, mint inkább a mutatott játék miatt szánták el magukat az edzőcserére a klubvezetők.

„Totális csődöt mondtunk azon a meccsen, a játékosok figyelmen kívül hagyták, amit kértem tőlük. Ennek ellenére nem érzem úgy, hogy meg akartak volna buktatni, másrészt ki sem zárhatom ezt” – tért vissza a történtekre Bálint, akinek ténykedéséről csak pozitívumokat sorolt lapunknak Ladislav Garaj klubmenedzser. „Tudjuk, kicsit korai a váltás, de féltünk, nehogy aztán túl késő legyen. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a játékosok is felelősek az eredményekért, ezért is figyelmeztettük néhányukat, hogy ha nem javul a teljesítményük, akkor velük is szerződést bonthatunk. De mindenképpen egy pozitív impulzust akartunk adni a csapatnak, amit remélhetőleg meghoz az új edző.”

Bálint utódjának kinevezése ma vagy holnap várható, a vezetés nem árulta el, kik a jelöltek, csak azt, hogy egy hazai és egy külföldi szakember közül fognak választani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?