Lengyelország - Szlovákia 0:1 (fotók+videó)

<p>Öngóllal győzött Szlovákia labdarúgó-válogatottja Lengyelország vendégeként a vb-selejtező harmadik európai csoportjában, és kijutott a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra.</p>

Havas pályán, állandó havazásban indult a szlovák szempontból kulcsfontosságú vb-selejtező. Már a harmadik percben a vendégek örülhettek: Hamšík beadását az egyik megcsúszó lengyel védő (Gancarczyk)a saját hálójábabombázta – 0:1. Támadásban maradt a vendégcsapat, Kozák és Hamšík mozgatta Šestákot és Jendríšeket,a fiatal Weiss is kísérletezett a szélen.

Hamšík előtt adódott hatalmas gólszerzési lehetőség, kimaradt. A túloldalon Muchának kellett védenie az első komolyabb lengyel helyzet után. M. Lewandowski egy lepattanó után hatalmas kapufát lőtt az első félóra végén. Szaporodtak a lengyel rohamok, jöhettek a szlovák kontrák. Jendříšek messziről lőtt Dudek kapujára – alig ment mellé. A félidő hajrájában hibázott a védelem, és Jelen lövését Saláta mentetteszögletre.

Szüntelen havazásban folytatódott a második félidő – mezőnyjátékkal. A havas pályán alig gurult a labda, enyhe lengyel mezőnyfölény alakult ki, de jól zárt a szlovák védelem, Saláta biztos pontja volt a hátsó alakzatoknak. Jelen előtt Štrba mentett. Alig ment át a térfélen a szlovák csapat. Ismét Štrba mentett – becsúszással. Állandósult a lengyel fölény. Egy váratlan szlovák kontra után Šesták került helyzetbe.

Kozák kitört, elesett, a bíró sípja néma maradt. Jelen Muchába lőtte a labdát, Štrba mentett. Kimaradt az újabb lengyel helyzet: Robert Lewandowski lövése mellé ment. Fokozódtak a hazai rohamok, Mucha ismét a helyén volt. Csak védekezet a szlovák csapat az egyre nehezebb talajú pályán.

A lengyelek nem adták fel, sorra célozták a vendégek kapuját, Mucha ismét bravúrral mentett. Végül túlélte a lengyel nyomást a szlovák csapat, és győzött, kijutott a dél-afrikai vb-re.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?