Legyőzhető ellenfelek

Zürich. A Zalaegerszeg a horvát NK Zagrebbel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában, a Žilina ellenfele a svájci bajnok FC Basel lesz (az első meccsre július 31-én, a visszavágóra augusztus 7-én kerül sor).

Zürich. A Zalaegerszeg a horvát NK Zagrebbel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában, a Žilina ellenfele a svájci bajnok FC Basel lesz (az első meccsre július 31-én, a visszavágóra augusztus 7-én kerül sor). Az UEFA Kupában a Fradi a ciprusi AEL Limasszollal, az Újpest a feröeri Kĺ Klaksvikkal küzd a továbbjutásért, míg a Púchov a kazah Atyrauval, a Senec pedig a bosnyák Brijeggel (időpontok: július 15 és 29). Erről döntött a tegnapi sorsolás.

Érdekes, hogy az aktuális magyar bajnok sorozatban harmadszor találkozik horvát riválissal. Két évvel ezelőtt a dunaújvárosiak továbbjutottak a Hajduk Splittel szemben: az első mérkőzésen idegenben 2:0-ra nyert Egervári Sándor csapata, a győri visszavágó 2:2-es döntetlennel ért véget. Tavaly az FTC két gólnélküli döntetlent játszott szintén a spliti együttessel, s 11-es párbaj után búcsúzott.

BOZSIK PÉTER, a Zalaegerszeg vezetőedzője szerint csapatának reális esélye van a továbbjutásra: „Bár az ellenfelet még nem láttam játszani, az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy gondolom, továbbjuthatunk – mondta a szakvezető. „Korábban a Dunaferr bizonyított a horvát bajnok Hajduk Split ellen, a Ferencváros is hatalmas lehetőség előtt állt tavaly, amikor 11-esekkel elbukott. Igaz, hogy a legjobbjaik külföldön szerepelnek, s válogatottjuk ott volt a vb-n, de azt hiszem klubszinten nincs olyan nagy tudásbeli különbség. Ami hátrány lehet, az az, hogy itthon kezdünk, de ha már így alakult, megfelelő előnyt kell szerezni a visszavágóra.“

KAROL BELANĺK, a zsolnaiak menedzsere: „Tekintettel arra, hogy nem voltunk a kiemelt csapatok között, erős ellenfélre számítottunk. Ez be is igazolódott. A Svájci bajnok sokkal tapasztaltabb együttes nálunk. Előnyt akarunk szerezni a visszavágóra.”

GARAMI JÓZSEF, a Ferencváros vezetőedzője óvatosan, de optimistán nyilatkozott csapata továbbjutási esélyeiről: „A mai labdarúgásban senkit sem szabad lebecsülni. Sőt, tavaly éppen egy ciprusi együttes búcsúztatta a biztos továbbjutónak látszó Dunaferrt. Cipruson is nagyon szeretik a futballt és az utóbbi években rengeteg pénzt fektettek bele. Sok jó labdarúgó játszik a szigeten. Nehéz lesz, de idegenben kezdünk és ez némi előnyt jelent.“

GYULAY ZSOLT, a Újpest FC ügyvezető igazgatója szerint a csapatnak mindenképpen tovább kell jutnia: „Kétségtelen, hogy jobban örülök, mintha a finn együttest kaptuk volna, de a véleményem akkor is ugyanaz lenne, mint most. A selejtezőből tovább kell jutnunk. Jelen esetben az sem baj, hogy otthon kezdünk. Muszáj győzni.“

STANISLAV KRAJČ, a szenciek alelnöke: „Némileg csalódott vagyok, mert könnyebb ellenfelet is kaphattunk volna. Ennek ellenére bízom a továbbjutásban.”

JOZEF ŠURAN, a Púchov edzője: „Mit tehetünk? Kazah ellenfelet kaptunk, megpróbáljuk kiejteni. Manapság már egyetlen kupameccs sem könnyű.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?