Leekens szerint sem érdemeltek remit

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett Kazahsztán legjobbjaitól barátságos mérkőzésen. Kedden jönnek a skótok.Tíz perc alatt eldőltNem várt pofonba szaladt bele a magyar válogatott a FIFA-világranglista 136. helyén szerénykedő kazahok elleni meccsen.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett Kazahsztán legjobbjaitól barátságos mérkőzésen. Kedden jönnek a skótok.

Tíz perc alatt eldőlt

Nem várt pofonba szaladt bele a magyar válogatott a FIFA-világranglista 136. helyén szerénykedő kazahok elleni meccsen. A mérkőzés előtt Georges Leekens szövetségi kapitány arról beszélt, hogy a csapata nulláról indul. Ebben kétségtelenül igaza volt a belga szakembernek, de arra talán ő sem számított, hogy a 10. percben már mínusz kettőn állnak majd. Kezdődött azzal, hogy az összetákolt védelem a 6. percben nem tudott felszabadítani egy szögletet követően, Murtazajev pedig közelről a kapuba passzolt. A közönség alig ocsúdott fel, amikor Fiola remek gólpasszt adott Zajnutgyinovnak. A félidő közepén Szalai ugyan szépített, de az egyenlítés helyett újra a kazahok találtak be: Besét könnyedén szerelték, Szeidahmet pedig senkitől sem zavartatva helyezett Gulácsi kapujába. A szövetségi kapitány a szünetben rájött, hogy a jobblábas Botka balhátvédként való szerepeltetése nem biztos, hogy jó húzás volt, így lekapta a Fradi játékosát, ahogy Besét és Ugrait is. A cserék annyiban beváltak, hogy újabb gólt nem kapott a magyar csapat, ugyanakkor szerezni is csak egyet sikerült, Németh találata a szépítésre volt elegendő.

Karácsonyi ajándékok

A lefújást követően Leekens sok egyéni hibáról és karácsonyi ajándékokról beszélt, de a saját felelőssége nem került szóba.

„Tudtam, hogy mire vállalkoztam, és most láthattuk, hogy még nagyon sok munka áll előttünk. Ilyen hibákat nem lehet elkövetni, ahelyett, hogy az első perctől koncentráltan futballoztunk volna, mi karácsonyi ajándékokat osztogattunk az ellenfélnek. A második félidőben valamivel jobban játszottunk, de nem érdemeltük volna meg a döntetlent. Fel fogunk állni, mert nincs más lehetőségünk.”

Kazahsztán válogatottja két év után nyert újra mérkőzést. Természetes, hogy Sztanimir Sztoilov szövetségi kapitány rendkívül boldog volt, sőt, örömében egészen addig merészkedett, hogy jó csapatnak nevezte a magyar válogatottat.

„Számunkra nem az eredmény volt a legfontosabb, de természetesen örülök a sikernek. Annak pedig legalább annyira, hogy magabiztosan játszottunk, nem kapkodtunk, megvolt az egyensúly a védelem és a támadósor között. Egy jó válogatottat győztünk le, amelyet jó játékosok alkotnak…”

Böde és az angol nyelv

A leginkább sokatmondó nyilatkozatottBöde Dániel adta a mérkőzés után, akit a 76. percben cserélt be a kapitány.

„Nem tudom, hogy mi hangzott el a szünetben, mivel nem voltam az öltözőben. Valójában azt sem tudom, hogy a meccs után mit mondott a kapitány, nem a legjobb az angolom, a többiek pedig nem fordították le… Az volt a baj, hogy az első húsz percben aludtunk, két ilyen pofonból nem lehet felállni.”

A magyar válogatott kedden javíthat, 20 órától Skóciát fogadja a Groupama Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?