Sport

Leekens: „Én voltam a megfelelő ember a megfelelő helyen, de nem a megfelelő időben”

A nemrég leváltott szövetségi kapitány az M4 Sportnak beszélt a magyar labdarúgó-válogatottnál szerzett tapasztalatairól. Azt mondta: hiába tervezett hosszú távra, a labdarúgó-szövetség nem adott neki elég időt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. július 12. 17:11

- Fotó: MTI

A magyar válogatottat értékelte Georges Leekens az M4 Sportnak adott interjújában. A nemrég leváltott szövetségi kapitány szerint nehéz, de különleges feladatot kapott, amikor átvette Bernd Storcktól a csapat irányítását, hosszú távú eredmények eléréséhez azonban időre és türelemre lett volna szükség.

„A magyarok viszont nem türelmesek: egyből azt várják, hogy holnap már világbajnok legyél!” – mondta Leekens.

Hozzátette: nagyon csalódott volt, mikor Csányi Sándor MLSZ-vezér a menesztése mellett döntött, nem számított rá, ugyanakkor nem neheztel senkire, és további jó munkát kíván a csapatnak és Magyarországnak. Úgy fogalmazott:

profi vagyok, tudom, hogy kell egy csapatot felépíteni, de kevés időt kaptam.

 

2018. június 11. 15:22

Leekens: Nem fordult meg a fejemben, hogy lemondjak

Leekens úgy látja, nem az ő hibája, hogy a magyar válogatott az elmúlt évben nem ért el eredményt, Storck után ugyanis nehéz volt lépésről lépésre újraépíteni a csapatot. Szerinte a magyar válogatottnak kevesebb beszédre és több munkára lenne szüksége, és hinnie kellene abban, hogy a jelenleginél magasabb szintre emelkedhet.

Azt, hogy világklasszis csapat lehetünk, már az első pillanatban el kell felejteni, de keményen kell dolgozni – mondta a volt szövetségi kapitány.

Hangsúlyozta: a magyaroknak el kellene felejteniük a focihoz való negatív hozzáállást, a játékosoknak pedig élvezniük kellene minden mérkőzést. Georges Leekens a belgákéhoz hasonlította a magyar csapat mentalitását. Emlékeztetett: Belgiumnak 7-8 évre volt szüksége az előrelépéshez, és el kellett követnie a tanulóhibákat, hogy vesztesekből győztesek lehessenek. A tréner elárulta, hogy Katartól már kapott ajánlatot, de még nem tudja, hol folytatja. (HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elfogadták a migrációs paktumot a marrákesi konferencián

Maláriában elhunyt Stanislav Lieskovský, aki a DAC-ban is játszott

Uniós bíróság: az Egyesült Királyság szabadon visszavonhatja uniós kilépési szándékát

Vonat elé hajtott egy autó, egy anya és lánya sérült meg súlyosan

59 éves nőt gázolt halálra egy autó az R1-esen

Somorja: Új körforgalom létesült a Csölösztői úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?