Lauda bírálja Schumit

Integralos. Jubileumra készül a Forma-1–es Jordan csapata. A holnapi brazil nagydíjon kétszázadszor állnak rajthoz az autói. A tizenkét év alatt 261 bajnoki pontot és három futamgyőzelmet sikerült begyűjteniük.

Sokan Alonsóban látják a következő Sennát TASR-felvéteJubilál a sárga csapat motorját gyártó Ford is. Ők már a hétszázadik versenyükre készülnek ebből százhetvenötször sikerült az első helyen zárniuk.

Niki Lauda, a volt háromszoros világbajnok szerint Michael Schumacher az idei első két nagydíjon több olyan hibát is elkövetett, melyek nem felelnek meg az ő standardjának. „A Jarno Trullival való ütközés előtt is egyedül arra figyelt, hogy Coultard elé kerüljön, így nem maradt elég ideje a fékezésre” – nyilatkozta Lauda, aki régebben a Ferrari tanácsadója volt. Ennek ellenére, úgy látja, még mindig az olasz istálló a legnagyobb esélyes. A brazil nagydíj előtt leginkább Rubens Barrichello bizakodik. Hazai pályán tavaly nem sikerült pontot szereznie, most nyerni szeretne. Az új autó még mindig tesztelés alatt áll, ha minden igaz, Imolában már bemutatják. Ugyanúgy, mint a McLaren. Az utóbbi istállóban annyi a változás, hogy hét közben leigazolták Pedro De la Rosát, a Jaguár volt pilótáját.

Bírósághoz fordul a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), mivel nem ért egyet az Európa Unióban érvényes dohánytermékek reklámozását tiltó törvénnyel. Köztudott, a Forma-1 egyik legnagyobb pénzforrása a dohánytermékek reklámjaiból befolyó összeg, ezért a FIA attól tart, több Európában rendezett versenyt kel majd az öreg kontinensen kívül megrendezni.

S végül néhány adat a holnapi futamról: az Integralos névre keresztelt brazil pálya 4,2 kilométer hosszú, a versenyzőknek 72 kört kell megtenniük, ami 309, 2 kilométer össztávot jelent. A rajt közép-európai idő szerint este hat órakor lesz. A meteorológusok az egész hétvégére esőt jósolnak, 22 és 27 fok közötti hőmérséklet várható. (Internet, sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?