László Csaba a szövetségi kapitányi posztról

Budapest |

<div>Felmerült, hogy a DAC előző edzője irányíthatná a magyar labdarúgó válogatottat.</div>

László Csaba szerint viszont az új sportigazgató megtalálásának elsőbbséget kell élveznie a szövetségi kapitányának kinevezésével szemben. A Kossuth Rádióban úgy fogalmazott, ha a közvélemény érdemesnek találja őt a poszt betöltésére, azt megtiszteltetésnek veszi, de hogy a szövetségnél valóban felvetődik-e a kinevezése, azt nem tudja, még nem beszélt senkivel az MLSZ-től. László Csaba leszögezte, az a kapitány távozott, aki hosszú évtizedek után először világversenyre vezette a nemzeti együttest. Ugyanakkor hozzátette: a selejtezőcsoport nem sikerült, ez tény, s külön is kiemelte a kevés megszerzett pontot, illetve azt, hogy a két erős csapattól, a portugáltól és a svájcitól mindkétszer kikapott a magyar válogatott. „A következő Eb-re az elvárás a kijutás – hangoztatta –, csakhogy legyen bárki a következő kapitány, nem lesz egyszerű feladata” – vélekedett. A legfontosabb kérdés szerinte az, hogy ki lesz a sportigazgató. a kapitányválasztás csak azután következhet. „Az első lépés előtt nem szabad megtenni a másodikat” – hangsúlyozta. László Csaba szerint, aki Ugandában és Litvániában már szerzett kapitányi tapasztalatokat, a válogatottban mindig az aktuálisan legjobb labdarúgóknak kell szerepelniük, nem szabad kísérletezni, mert eredményeket kell produkálni. Úgy gondolja, meg lehet célozni a 2020-as Eb-részvételt, ami a Csányi Sándor vezette elnökség célkitűzése. „Biztos vagyok benne, vannak olyan játékosok, akikkel ezt meg lehet próbálni, de az az edző, aki azt mondja, ezt biztosan meg tudjuk csinálni, az nem mond igazat” – jelentette ki.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?