Lajčák elnézést kért Kuzminától

Pozsony |

<p>Blogbejegyzésben kért elnézést Miroslav Lajčák külügyminiszter Anastasia Kuzminától, akit olimpiai aranyérme megszerzése után számos támadás ért egy rosszul fordított nyilatkozata miatt.&nbsp;</p>

A szocsi téli olimpián aranyat szerző Kuzmina az AP hírügynökségnek nyilatkozott. A részben a szlovák sajtó által is átvett rossz fordítást, értelmezést Szlovákiában egyesek úgy kommentálták, hogy az orosz származású sportoló nem büszke az állampolgárságára, Szlovákiára.

„Nasztya, nyilvánosan bocsánatot kérek Tőled ezért a gusztustalan cirkuszért, amely a sajtónkban indult az AP-nek adott nyilatkozatod után. Elnézést kérek azért a butaságért, amely azzal a csodálatos képességgel rendelkezik, hogy a vacogtató télben is képes virágozni és növekedni. Nasztya, szégyellem, hogy ilyen kicsinyesek és földhözragadtak tudunk lenni, s hogy földijeim – a lelkesedés, az ünneplés és a Szlovákia hihetetlen képviseletéért járó megérdemelt gratuláció helyett – orosz nemzetiséged miatt gyaláznak. Nasztya, ez tán a mi szlovák vonásunk, hogy minden gyönyörűséget képesek vagyunk tönkretenni kis hibák keresésével” – a többi közt ezt írja a külügyminiszter a Sme.sk portálon megjelent blogbejegyzésében.

   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?