Lábtörés és ünnep

<p>Öt ponttal vezeti a labdarúgó NB I tabelláját a Videoton az MTK előtt, mégis mintha fényévekkel járna a riválisok előtt. A Vidi Pápán 5:0-ra nyert, s a legtöbben már bajnoknak tekintik.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Eldőlt, hogy a 2014-es év végén biztosan a Videoton zár a tabella első helyén. A fehérváriak szombaton Pápára látogattak, ahol egy laza ötöst gurítottak a hazai együttesnek. Szegény Szűcs Lajos élete egyik legrosszabb meccsét jegyezhette fel, a második félidőben két gólnál is hatalmasat hibázott a pápai kapus. Sokak szerint a kiválóan focizó Videoton nemcsak félidőben áll majd a tabella élén, hanem a záráskor is. „Gratulálok a Videoton bajnoki címéhez” – mondta a találkozó utáni értékelésében Lengyel Ferenc pápai tréner.

Mondott mást is, kritizálta például a csapatát. „Ennél azért többre számítottam” – fogalmazott a vérszegény futball láttán. S tett egy megjegyzést a játékvezetőre is, aki még csak sárgát sem mutatott fel Juhász Rolandnak, miután a vendégek védője a 4. percben egy szerencsétlen ütközés során eltörte a hazaiak román légiósának, Andrei Coroiannak a lábát. „Juhász, ha eltörted a lábát, véged van, azt jobb, ha tőlem tudod” – ordította egy pápai néző (Juhász állítása szerint a pápai klubelnök egyik vendége) a 21. percben, de aztán a pápaiak lassan beletőrödtek a meccs folyásába: 0:5. A találkozó után egyébként Juhász Roland telefonon kért elnézést az aranyosgyéresi születésű pápai játékostól. Pápán a leendő bajnokot 400 néző látta.

Fantasztikus izgalmakat hoztak a budapesti meccsek! Az MTK–Pécs találkozón a vendégek kispadján bemutatkozott Robert Jarni, a Juventus egykori klasszisfutballistája. A 46 éves horvát edzőként utoljára a Sarajevo csapatánál dolgozott, s most a pécsieket kellene kihúznia a csávából. A debütálás nem sikerült, az MTK 3:2-re győzött a találkozón. Amelyen, s ez egyre inkább a modernkori magyar bajnokság egyik jellemzője, a csapatoknak sikerült vesztett állásból megfordítaniuk a találkozót, egészen különleges küzdőszellemről téve tanúbizonyságot! A Bozsik-stadionban hamar vezetett az MTK, de a Pécs nem adta fel, s már a szünet előtt fordított, azonban az MTK sem adta fel, és a második félidőben a fővárosi csapatnak is sikerült fordítania. Azon szinte már meg sem lepődik senki, hogy a másik olyan meccs, amelyen a 16. forduló pénteki és szombati találkozóin mindkét csapat betalált, ugyancsak „fordításos” volt: az Üllői úton a Ferencváros a félidei 0:1 után győzött 3:1-re a Kecskemét ellen.

Kár, hogy a szurkolók nem látják ezeket a fantasztikus mérkőzéseket. Az előző fordulóban az előző két idény bajnokának mérkőzésére (Győr– DVSC) is alig kétezren voltak kíváncsiak a helyszínen, s most is arcpirítóan alacsony volt a nézőszám.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?