Kuzmina végleg elbúcsúzott

kuzmina

Végleg befejezi aktív pályafutását Anastasia Kuzmina. A háromszoros olimpiai bajnok sílövő könnyek között jelentette be visszavonulását.

Kuzmina az egyéni pályafutása végére már az elmúlt szezon után pontot tett, de hagyott még egy kiskaput, hogy ha lesz rá igény, és ő maga is bírni fogja a terhelést, akkor a váltónak szívesen besegít.

„Szerettem volna segíteni a lányoknak, és a felkészülés során úgy is éreztem, hogy jól bírom az edzéstempót, jól is esik a munka. A norvégiai és a németországi bemutatóverseny után viszont már éreztem, hogy a versenytempóra nem állok készen, és a szervezetem is sokkal lassabban regenerálódik, mint korábban. Mindig az a sportoló voltam, aki a maximumot akarta kihozni magából, de most már nem tudnék száz százalékot nyújtani. Ez pedig nem lenne fair sem a csapattársakkal, sem az ellenfelekkel szemben, mert ők százszázalékosan fel lesznek készülve. Tudom, hogy tőlem azt várják, hogy felhozzam vagy legalább szinten tartsam a váltót, úgy nem akarok oda menni, hogy esetleg miattam csúsznának hátra” – olvasta a tyumenyi születésű versenyző a búcsúzó sajtótájékoztatóján.

Mielőtt hozzáfogott volna, elnézést kért, hogy papírból olvas, de túlságosan az érzelmei hatása alatt van ahhoz, hogy szabadon beszéljen. A búcsúmonológja közben többször is kicsordult a könnye, és a jelenlévő újságírókon is látszott a megilletődöttség.

Kuzmina ugyanis nemcsak a kiváló eredményeivel, hanem közvetlenségével, szerénységével, segítőkészségével is kiemelkedett a szlovákiai sportközegből. Egy-egy gyengébben sikerült verseny után mindig elnézést kért a szurkolóitól – ahogy most is. „Bocsánatot kérek mindazoktól, akik bíztak benne, hogy még a versenypályán láthatnak, és akiknek most csalódást okoztam” – nyilatkozta az a Kuzmina, aki hat olimpiai érmével Szlovákia legeredményesebb sportolója, akinek köszönhetően újra reflektorfénybe került a biatlon az országban, és aki nemzetközi szinten is sportágának egyik legnagyobb csillaga volt.

Sem szabadkoznia nem kell, sem bizonyítania nem kell már semmit. Káprázatos pályafutás van mögötte, amelyet páratlan élmény volt végigkövetni.

Kuzmina utolsó előtti versenyének, a holmenkolleni üldözéses versenynek az összefoglalója, ahol pályafutása során először mind a 20 célpontot eltalálta, ezzel az utolsó nagy egyéni célját is elérte 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?