Kuzmina szerény céljai

Hochfilzen |

<p>Kevesebb számban indul, és azokban is csak a top 10-et célozza meg a betegséggel küszködő Anastasia Kuzmina a mai vegyes váltóval rajtoló biatlon-világbajnokságon.</p>

A szlovák csapat Paulína Fialková, Janka Gereková, Tomáš Hasilla Martin Otčenáš összetételben vág neki a mai távnak (2x6 és 2x7,5 km), Anastasia Kuzmina a holnapi sprintben fog először rajthoz állni. A szám kétszeres olimpiai bajnoka szinte állandó egészségi gondokkal küzd, mióta – kislánya születése után – visszatért a sípályára. A főpróbának szánt múlt heti cserpataki versenyt is kihagyta vírusos megbetegedése miatt, s a szakmai stábbal együtt majd csak a hochfilzeni sprint után dönt arról, vállalja-e az egyéni mellett az üldözéses versenyt is. „Hazai környezetben edzettem, amennyire lehetett. A vb számomra a csúcspont, jövőre pedig az olimpia lesz az. Ausztriában most újra szeretnék a legjobbak közzé, a top 10-be visszatérni. Aztán a következő idényben már nagyobb céljaim lesznek, hogy Pjongcsangban a legmagasabb helyezésekért küzdhessek” – nyilatkozta Kuzmina, akinek eddig két érme van vb-kről: 2009-ben a tömegrajtos versenyben második, 2011-ben sprintben harmadik lett.

Az apró osztrák faluban viszonylag bő az aranyesélyesek köre a nőknél. Három számban is a francia Marie Dorin-Habert a címvédő, neki viszont eddig nincs túl jó idénye, így a Világkupában előtte álló Laura Dahlmeier, Gabriela Koukalová, Kaisa Mäkäräinen német–cseh–finn hármasból is bárki befuthat.

A férfiaknál jóval egyértelműbbnek tűnik a helyzet. Martin Fourcade tavaly Oslóban négy aranyérmet is begyűjtött, és a mostani szezonban 15-ből 10 Vk-viadalt nyert meg. Ha a francia sílövő mégis gyengélkedne, orosz (Anton Sipulin, Anton Babikov), német (Simon Schempp, Arnd Peiffer, Erik Lesser), norvég (Johannes Thingnes Bö, Ole Einar Björndalen) vagy osztrák (Julian Eberhard) riválisok is a helyébe léphetnek.

A szlovák küldöttség a tavalyi vb-hez hasonlóan héttagú, de míg Oslóban négy nő és három férfi szerepelhetett a viadalon, addig – az akkori helyezések következtében – megfordult az arány. (A már említetteken kívül Matej Kazár, Michal Šima és Ivona Fialková lesz ott Hochfilzenben). „Jó lenne, ha a váltók beférnének az első tízbe. Az egyéni számokban a női mezőnyben is szeretnénk egy ilyen helyezést elcsípni, a férfiaknál pedig egy top 20-as pozíció elérésében bízunk” – mondta Tomáš Fusko, a Szlovák Biatlonszövetség elnöke. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?