Kupagyőztes a Real, a Barca bukhatja az egész szezont

<p>A Real Madrid nyerte a Spanyol Kupát, C. Ronaldo nélkül verte 2-1-re a Barcelonát. A fővárosiak idén még triplázhatnak, a Barca ezzel a vereséggel valószínűleg elbukta a szezont &ndash; serleg nélkül marad.</p>

A szezon harmadik El Clasicóját a Real nyerte, s pont a legjobbkor. A madridiak a ligában kétszer kaptak ki a Barcelonától (1-2 és 3-4), ám a szerda esti valenciai kupadöntőben győzni tudtak. A Real ezzel megszerezte idei első trófeáját, s esélye van arra, hogy idén – története során először – triplázzon: a Bajnokok Ligájában elődöntős (a címvédő Bayernnel jövő héten játssza az első meccset), a spanyol ligában pedig öt fordulóval a vége előtt 3 pontos hátrányban van az Atléticóval szemben (melynek nehezebb a sorsolása).

A kupadöntőt a Real a sérült Cristiano Ronaldo nélkül játszotta le, a vezetést már a 11. percben megszerezte Ángel di María révén. A Barcelona ezután végigtámadta a félidőt, ám komolyabb helyzete nem volt.

A második félidőben is a katalánok támadtak, ám a Real kontrái veszélyesebbek voltak. A 68. percben a középhátvéd Bartra egyenlített egy szöglet után, ám amikor már úgy tűnt, hogy készülhetnek a csapatok a hosszabbításra, Gareth Bale fantasztikus szóló után öt perccel a vége előtt eldöntötte a találkozót. A Realnak a végén még szerencséje volt, Neymar kapufája után Casillas kezében landolt a labda.

A Barcelona a szerdai vereség miatt szinte biztos, hogy idén nem nyer semmilyen címet. Erre legutóbb 2008-ban volt példa. A kupát az ősi rivális Realt nyerte, a bajnokságban pedig csak harmadik a katalán csapat, 4 ponttal lemaradva a vezető Atlético és eggyel a második Real mögött.

A Barca szezonja gyakorlatilag nyolc nap alatt úszott el. Messiék múlt szerdán a BL negyeddöntőjének visszavágóján kaptak ki 1-0-ra az Atléticótól, a hétvégén szintén 1-0-s vereséget szenvedtek a kiesés ellen küzdő Gradanától, most szerdán pedig a kupát bukták el. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?