Különdíj Overdose stábjának

Budapest |

<p>A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play- és etikai testülete kedden Fair Play-különdíjban részesítette Overdose, a veretlen versenyló stábját, mivel a párizsi versenyen, ahol rossz rajt miatt megismételték a futamot, a ló egészségét (nem pedig a lehetséges pénzdíjat) szem előtt tartva nem engedte újra futni a lovat.</p>

Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa meghatottan fogadta az elismerést. „Felemelő és megtisztelő ez a díj, elégtétel és megbecsülés, amit egyáltalán nem vártam. Az embernek meg sem fordul a fejében, hogy más is értékelni fogja azt a döntést, amit akkor Párizsban meghoztunk. Overdose teljesítőképességét ismerve nem kizárt, hogy a második futamot is megnyerte volna, vagy esetleg második lett volna, s még ezzel is járt volna egy tekintélyes összegű pénzdíj. De nekünk fontosabb volt Overdose egészsége, ez a ló nem érdemelte volna meg, hogy kétszer fusson! Nagyon bízunk benne, hogy a jövőben még lesz alkalma megnyerni a nagy versenyeket“ - mondta Mikóczy.
Overdose-t a lósport kedvelői erkölcsi győztesnek kiáltották ki a párizsi Prix de l'Abbaye de Longchamp után, most azonban nem csak a bennfentesek szűkebb köre részesítette elismerésben a csodaló stábját. „Nagyon örülök, hogy Overdose-nak köszönhetően a lóversenyzés visszakerült az »egyéb« kategóriából a sporthírekbe. Boldog vagyok, hogy azok, akik érdekeltek a magyar sportban, felfigyeltek Overdose teljesítményére és a nehéz szívvel meghozott párizsi döntésünket is értékelték.“
A Fair Play-cselekedetért járó trófeát idén Kozmann György kenus és Biros Péter vízilabdázó érdemelte ki. Előbbi társa, Kolonics György halála után indult el az olimpián, s lett ott Kiss Tamással bronzérmes, utóbbi betegen játszott Pekingben, s vállalt így is oroszlánrészt a magyar válogatott győzelmében. Az életműdíjat KovácsFerencfutballedző kapta. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?