Kulcsemberek távoztak Gömörből

<p>Szombaton indult az I. labdarúgóliga tavaszi szezonja: a rimaszombatiak és a losonciak a kiesés elleni harcot, a vágsellyeiek a kiesést szeretnék elkerülni.</p>
<!-- AddThis Button BEGIN -->
<p><a href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;pub=xa-4af18e613d12bca3">… src="http://s7.addthis.com/static/btn/v2/lg-share-en.gif&quot; alt="Bookmark and Share" width="125" height="16" /></a>
<script type="text/javascript" src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=xa-4af18e613d12bca3"…;
</p>
<!-- AddThis Button END -->

Dél-szlovákiai körképünkben annak is utánajártunk, mi változott a csapatok keretében a téli szünet alatt.

MŠK Rimavská Sobota

KERET: Fedor, Prošovský–Morháč, Juhász, B. Mráz, Dragijský, Geri, Zsivanovics, Rubint, Migaľa–Koristek, Breškovec, Levický, Zvara, Sihelský, Vargic–Piszár, Líška, Husaník.
ÉRKEZETT: Fedor (visszatért a vendégjátékról), Koristek (Žilina), Breškovec (Baník Ostrava).
TÁVOZOTT: M. Kuciak (Zlaté Moravce), Janečka (Zlaté Moravce), Gibala (?)
CÉLOK: „Szeretnénk elkerülni a kiesés elleni harcot, és minél előbb matematikailag is bebiztosítani a bentmaradást, hogy utána lehetőséget adhassunk a fiatal játékosainknak. Télen kulcsemberek távoztak a csapatból, Kuciak, Janečka és Gibala. Kapusposzton viszont szerintem nem lesz gondunk, visszatért Fedor, s az előkészületi meccseken jó teljesítményt nyújtott, csakúgy, mint Prošovský. Mindketten nagyon tehetséges kapusok. A jobb oldalon nehéz lesz pótolni Janečkát, aki hátvéd létére támadásban is nagyon hasznos játékos, de a Zsolnáról érkezett Koristek jónak mutatkozik, gyors és technikás futballista. Meg voltam elégedve az Ostraváról jött Breškovec teljesítményével is, ő a középpályán és a csatársorban is bevethető. A téli felkészülés során mindenki becsületesen dolgozott. Azok a fiatalok, akiket az ősszel keményen bíráltam, magukba szálltak, így velük is a kezdőcsapatban számolok” – nyilatkozta Marián Kudlík, a rimaszombatiak vezetőedzője.

LAFC Lučenec

KERET: Michalík, Páleš–Balaško, Petrušek, Horváth, Gonos, Golian–Labun, Kamendy, Ďurica, Melnik, Červínek, Gašpar, Šuška, Dobročka–Szegedi, Boháčik, Jendrišek, Ferencz.
ÉRKEZETT: Szegedi (Brno), Melnik (Spišská Nová Ves), Červínek (Brno), Petrušek (Dukla Praha), Labun, Gašpar (mindketten Michalovce), Jendrišek (Ružomberok), Horváth (Podbrezová), Šuška, Ferencz, Dobročka (valamennyien az ifjúsági együttesből). TÁVOZOTT: Lavrík (?), Kitaš (?), Hloušek (Lengyelország), Drugda (Kalinovo), Šlavka (Nová Baňa), Hricov (Trenčín), Pelegríni (MFK Banská Bystrica), Rohovský (Slovácko).
CÉLOK: „Nagy volt nálunk a jövés-menés, Jozef Škrlík edző (Vladimír Rusnák szerződése decemberben lejárt, és Liptószentmiklósra szerződött – a szerk. megj.) irányításával stabilizálni akarjuk a keretet. Kiesési gondok nélküli tavaszi idényre számítunk, természetesen minél jobb eredményeket akarunk elérni. Ha minden jól megy, a következő pontvadászatnak már merészebb célokkal vágunk neki” – mondta lapunknak Virág Tibor, a nógrádiak alelnöke.

Slovan Duslo Šaľa

KERET: Kolmokov, Rusznák– Krajník, Obert, Konopásek, Tomiš, Mujkoš–Lancz, Pilo, Vyskoč, Lalák, Čirik, Uzola, Zajac– Kiška, Ančic, Peťovský, Takács, Laluch.
ÉRKEZETT: Devečka (Michalovce), Ančic (Bánovce), Pilo (Horná Kráľová), Kiška (Dubnica), Rusznák, Takács (mindketten az ifjúsági csapatból).
TÁVOZOTT: Anda (Topoľčany), Vojtíšek (Jihlava), Dékány, Vencel (mindketten Topoľníky), Kuba (Senica), Benko (Senec), Hoffman (Košice), Kasaj (Ružomberok), Cíferský (Trnava), Valent (abbahagyta).
CÉLOK: „Sereghajtóként csakis a bennmaradás kiharcolása az elfogadható számunkra. Játékosaink képességei alapján ott a helyünk az I. ligában. A téli szünetben megerősödtünk, bízom benne, hogy ez az eredményeken is megmutatkozik. Igaz, ősszel sem fociztunk rosszul, ám rengeteg helyzetet elpuskáztunk. Remélem, Pilo, Kiška és Ančic érkezésével jóval gólerősebbek leszünk” – hangsúlyozta Ladislav Jaroš, a vágsellyeiek menedzsere. (bt, sz. z.)

INNEN FOLYTATJÁK
Abajnokság állása
1. Púchov 17 10 4 3 24:16 34
2. Z. Moravce 17 9 4 4 29:18 31
3. Trenčín 17 6 9 2 24:14 27
4. L. Mikuláš 17 7 4 6 21:20 25
5. Michalovce 18 6 6 6 19:15 24
6. Dolný Kubín 17 6 4 7 21:16 22
7. Rim. Sobota 17 5 7 5 16:18 22
8. Lučenec 17 4 7 6 22:19 19
9. Prievidza 17 4 6 7 13:20 18
10. Ružomberok B 18 4 5 9 15:30 17
11. Šaľa 18 3 6 9 9:27 15
A Podbrezová kilépett a bajnokságból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?