Kukkóniában a DAC az úr

Bős/Nyékvárkony/Dunaszerda-hely. Saját közönsége előtt bizonyított, otthon tartotta a Kukkonia-kupát a DAC I. ligába jutott U19-es ifjúsági focicsapata. Az egykori Aratási Kupa hagyományából merítő mérkőzéssorozat elittornává nőhet.

Bős/Nyékvárkony/Dunaszerda-hely. Saját közönsége előtt bizonyított, otthon tartotta a Kukkonia-kupát a DAC I. ligába jutott U19-es ifjúsági focicsapata. Az egykori Aratási Kupa hagyományából merítő mérkőzéssorozat elittornává nőhet. Péntektől vasárnapig Bősön, Nyékvárkonyon és a DAC-stadionban két-két mérkőzéssel rakták le az alapjait.

„Valamikor én is játszottam az Aratási Kupán. Innen jött az ötlet. Ezt indítottuk újra a Csallóköz korábbi megnevezésére utalva Kukkonia-kupa néven – utalt az előzményekre Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója. – Jól sikerült a bemutatkozás, jövőre is folytatni szeretnénk azzal a szándékkal, hogy a környező országok bajnokait hívjuk meg. Korosztályos csapatunk idén került fel az I. ligába, erősítettünk, s komoly konkurencia alakult ki a keretben. A fiúk meccsről meccsre bizonyítottak. Nagy csatában legyőztük a Győrt, az aktuális szlovák bajnok Senicától az utolsó percekben kapott szerencsétlen góllal maradtunk alul, majd 5:1-re kiütöttük az Ostravát, s azonos pontszámnál ez a siker jelentette a tornagyőzelmünket. Sok néző előtt, igazi focihangulatban otthon tartottuk a szép trófeát, ami önbizalmat ad a csapatnak. Győzelmi esélyekkel léphet pályára a Slovan ellen a közelgő első bajnokin.”

Németh Krisztián tavasszal sportigazgatói teendői mellett az U19-es csapatot is irányította, így első kézből tud beszámolni a nagy feltörés történetéről. „Másfél éve vettem át a csapatot, akkor a kiesés réme fenyegette. Az SK 2007-tel történt fúzió után jött az elmúlt évadban a feltörés – tér vissza edzői ténykedésének záróidőszakára a sportigazgató. – Tavasszal is az egész klub mögöttünk állt, szinte profi feltételeket teremtettek számunkra, s a játékosok is ilyen módon álltak hozzá a feladathoz. Minden apróságra odafigyeltünk, s munkánknak meg is lett az eredménye. A szív diadala volt a vágbesztercei osztályozón elért 2:0-s győzelmünk, és az élvonalba jutás.”

Ehhez jött bónuszként a hétvégi nemzetközi torna megnyerése.

Kupatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?