Kucka már kiskorában Milan-mezben járkált

Kucka

Juraj Kucka sárga lapok miatt nem léphet pályára a spanyolok elleni Eb-selejtezőn, a szlovák válogatott középpályás mégis a figyelem középpontjában volt a nemzeti csapat szenci gyülekezőjén, mivel a múlt héten az FC Genoából az AC Milanhoz igazolt.Már két-három éve rendszeresen felmerült a neve az A

Juraj Kucka sárga lapok miatt nem léphet pályára a spanyolok elleni Eb-selejtezőn, a szlovák válogatott középpályás mégis a figyelem középpontjában volt a nemzeti csapat szenci gyülekezőjén, mivel a múlt héten az FC Genoából az AC Milanhoz igazolt.

Már két-három éve rendszeresen felmerült a neve az AC Milannal kapcsolatban. Azóta folyamatosan kapcsolatban volt a rossonerikkel?

Dehogyis, a korábbi érdeklődésről mindig csak az újságban olvastam. Soha nem kerestek meg ezelőtt, de örülök, hogy most már nem csak pletyka volt a dolog. Nem tudom, hogy a klubok korábban tárgyaltak-e, de én nem tudtam róla.

Most elsőre elhitte, hogy tényleg a Milan akarja leigazolni?

Igen, mert személyesen Galliani úr (Adriano Galliani a Milan ügyvezető igazgatója – a szerk. megj.) hívott, szóval első kézből jött az infó.

Hogyan reagált? Ugrálni kezdett örömében?

Éppen autóban ültem, Genovába mentem edzésre, szóval nem nagyon ugrálhattam. De nagyon boldog voltam, nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Milanba kerültem.

Gyerekkori álma vált ezzel valóra?

Igen. Kiskoromtól fogva szerettem a Milant, mindig drukkoltam nekik, ők voltak a kedvenceim az olasz ligából. Amikor a szüleimmel Olaszországba mentünk nyaralni, akkor Milan-mezt vettem magamnak, és egész idő alatt abban járkáltam.

A hétvégi bajnoki fordulóban már játszott egy félidőt az Empoli elleni 2:1-re megnyert meccsen. Hogyan látja a csapatba kerülésének esélyeit?

Küzdenem kell a pozíciómért. Csak rajtam múlik, hogy ott leszek-e később a kezdőcsapatban. A Milan hasonló játékrendszert alkalmaz, mint a Genoa, 4-3-3-at vagy 4-3-2-1-et, a középpálya közepén kellene játszanom.

Ősszel a Milanban folytatja kölcsönben a fenegyerek Mario Balotelli is. Milyenek a benyomásai róla?

Teljesen normális srác. Egyelőre. Én legalábbis nem láttam rajta semmi különöset. Škrťo (Martin Škrtel, aki Liverpoolban volt Balotelli csapattársa – a szerk. megj.) is mondta, hogy teljesen hétköznapi srác. Aztán lehet, hogy majd elkövet valamit, de én nem foglalkozom ezzel.

Balotelli nagyon szigorú szerződést kapott, a kihágásait szigorúan büntetnék. Az ön szerződésében is szerepel ilyesmi?

Az én szerződésem kicsit más (nevetés). Olvastam Balotelli megállapodásáról, de csak annyit tudok erről, amit a lapok írtak. Bővebb információim nincsenek.

A spanyolok elleni Eb-selejtezőn nem játszhat. Milyen érzés lesz a lelátóról nézni a meccset?

Biztosan nagyon fogok izgulni. Szorítani fogok a fiúknak, jó lenne legalább egy pontot elhozni Oviedóból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?