Kucka közelebb a kapuhoz

<p>A legutóbbi két bajnokin két gólt szerzett Juraj Kucka, az FC Genoa szlovák középpályása. A 26 éves futballista azt reméli, a lengyelek elleni válogatott mérkőzésen is menni fog neki a játék. Kuckát a nemzeti csapat szenci gyülekezőjén kérdeztük.</p>

BŐD TITANILLA

A Genoa zsinórban három meccset megnyert, a Lazio és a Verona elleni győzelmekből pedig ön is góllal vette ki a részét. Ez bizonyára önbizalmat ad a válogatott mérkőzés előtt is.

Az egész csapatban jó a hangulat, a három győzelemnek köszönhetően előbbre léptünk a tabellán, és lelkileg is nagyon feldobtak minket a jó eredmények. Összerázódott a gárda, és most abban bízunk, tudjuk folytatni a jó sorozatot. Az idény elején nem ment olyan jól a játék, de most elkaptuk a fonalat.

Az utóbbi időben a szélen kap helyet. Ennek is köszönhető az eredményessége?

Az új edző, Gian Piero Gasperini a 3–4–3-as rendszert favorizálja, én a szélre kerültem, és közelebb vagyok a kapuhoz, mint amikor a középpálya közepén kapok helyet. A tréner nagyobb szabadságot hagyott nekem, és élvezem is, ilyen támadó felfogásban utoljára még Rózsahegyen játszottam. Jól érzem magam az új szerepkörömben, több lehetőségem van a góllövésre.

A góljait szaltóval ünnepli. Szokta ezt külön gyakorolni?

Nem, dehogy. Kiskoromban egyszer szaltóztam egy gól után, és ez valahogy megmaradt. Nem minden találatot szoktam egyébként így ünnepelni, ha például csak szépítünk, akkor nincs kedvem szaltót hányni.

Pénteken a válogatott a lengyelek ellen lép pályára barátságos mérkőzésen. Mit vár a találkozótól?

A lengyel válogatott nagyon erős, sok jó játékossal, akik európai élcsapatokban játszanak, de a nemzeti csapatot nem láttam az utóbbi időben, így nem tudom pontosan, mit várhatok. Én nem voltam ott azon a négy évvel ezelőtti emlékezetes vb-selejtezőn sem, amelyen végül a szlovák csapat kiharcolta a csoportelsőséget s ezzel a világbajnoki részvételt. De azóta már amúgy is megváltozott a játékrendszerük. Abban biztos vagyok, hogy jó meccs lesz.

A szlovákok nagyszerű teljesítménnyel nyertek Boszniában, azóta azonban három meccsből csak egy pontot szereztek, és abban sem volt köszönet, mert Lettországban az utolsó percben úszott el a győzelem. A lengyelek elleni meccs visszaadhatja a csapat önbizalmát?

Úgy akarunk játszani, mint Boszniában, ott igazi csapatként harcoltunk, és győztünk is. A következő meccseken már gyengébbek voltak az eredmények, de a játékunk szerintem sokat fejlődött. Ezt a trendet kell folytatnunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?