Krutzler ezüstérmes!

A súlyemelő Krutzler Eszter ezüstérmet szerzett a 69 kg-os súlycsoportban. A vb-második magyar klasszis 117,5 kg-ot szakított, majd 145 kg-ot lökött, így 262,5 kg-os összteljesítménnyel zárta a viadalt. Az első helyet a kínai Liu Csun-hung szerezte meg 122,5 kg-os és 153 kg-os szakítás, illetve lökés világcsúccsal.

A súlyemelő Krutzler Eszter ezüstérmet szerzett a 69 kg-os súlycsoportban. A vb-második magyar klasszis 117,5 kg-ot szakított, majd 145 kg-ot lökött, így 262,5 kg-os összteljesítménnyel zárta a viadalt. Az első helyet a kínai Liu Csun-hung szerezte meg 122,5 kg-os és 153 kg-os szakítás, illetve lökés világcsúccsal. Összetettben ez 275 kg-os világrekord. A súlyemelőversenyeknek otthont adó, pompásan megépített Nikaia-csarnokban csütörtökön már afféle magyar szurkolói klub vert tanyát, tagjai harsányan biztatták a versenyzők bemutatásakor az éremesélyes Krutzler Esztert. A magyar emelő 117,5 kilós első gyakorlatánál az addigi legnagyobb súllyal próbálkozott, sikerrel, csakhogy utána a világrekordot jelentő kísérletét a 122,5 kg-on kétszer is elrontotta. Lökésben hamar kiderült, hogy a kínai verhetetlen, a cél „csak” a második hely lehetett. Ezt viszont sikerült is megszereznie Krutzlernek, aki a 142,5 kilóval, majd a 145-tel is elbánt, s bár harmadikra kijött a 153,5 kilogrammra, ez már bőven meghaladta erejét. A magyar lány összetettben 262,5 kg-ig jutott, s könnyebb testsúlyának köszönhetően előzte meg orosz riválisát, Zarema Kaszajevát. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?