Közönségszórakoztató játékkal zárnák az őszi idényt Bízik Rékáék

DAC kézi
Dunaszerdahely |

Az őszi szezon utolsó tétmérkőzését játssza szombaton (19.00) a HC DAC női kézilabdacsapata. Az Európa-kupában a Stockerau elleni visszavágó tétje a 3. fordulóba jutás lesz.

Az első meccsen szerzett nagy előny birtokában (33:24) felszabadultan várhatják 2021-es búcsúmeccsüket a dunaszerdahelyiek. Az osztrák csapat vezetőedzője, Moshe Halperin már azzal is nagyon elégedett volt egy hete, hogy védencei a 40. percig lőtávolon belül tudtak maradni az odavágón.

„Nagyon jó helyzetből várhatjuk a visszavágót. Az már a sorsolás után egyértelmű volt, hogy mi leszünk az esélyesek, amit az első meccsen be is bizonyítottunk. Kilenc gól nagy előny. Most is az az elvárás, hogy kiszolgáljuk a közönségünket, jó mérkőzést játsszunk, utána pedig várjuk a sorsolást” – mondta a pénteki sajtótájékoztatón Debre Viktor, a HC DAC vezetőedzője.

Előbbi kapcsán szerencsésnek mondhatják magukat a sárga-kékek, a járványügyi szigorítások csak hétfőtől lépnek életbe. Ennek megfelelően az EK-meccsre a beoltott, illetve fertőzésen átesett szurkolók még korlátlan számban kilátogathatnak a sportcsarnokba.

„Remélem, a szurkolók ugyanúgy fogják biztatni a csapatot, mint az utóbbi időben. Ez mindig nagy lökést ad a lányoknak. Mondtam is nekik, hogy már ezért érdemes kézilabdázni, hogy az embert így megünnepeljék” – tette hozzá Debre.

Bízik Réka, a csapat erőssége szerint is minden adott egy jó záráshoz. „Nagyon jó a hangulat a csapatban. Kicsit nyugodtabban indulhatunk neki a visszavágónak az előnyünk birtokában, de emellett is a saját játékunkra kell koncentrálnunk” – szögezte le a válogatott balszélső.

Kapcsolódó cikkünk

Visszatérve a sorsolásra: a HC DAC tisztségviselői nem bocsátkoztak jóslásokba a lehetséges ellenfeleket illetően. Az utazási költségek miatt nem elhanyagolható szempont a földrajzi távolság, de a 3. fordulóban már játéktudás terén is komolyabb megpróbáltatás várhat a dunaszerdahelyiekre. „Nagyon vegyes a kép ebben a kupasorozatban. Úgy fest, hogy a harmadik körre a gyengébb csapatok már mind kihullanak, a neheze most kezdődik. Arra mindenképp fel kell készülni, hogy az újabb fordulóban sokkal nehezebb ellenfelet kapunk. Jó megméretés lesz ez nekünk” – tette hozzá Debre. 

A tervek szerint ez a meccs már csak az új évben, január 8-án várna a sárga-kékekre a közelgő világbajnokság miatt. Így Horváth Zoltán klubelnök értékelhette a teljes, 2021-es őszi idényt. „Csapatunk a sok sérülés miatt nem tudta megmutatni az igazi erejét. Reméljük, januárban összeáll az az erős keret, amit jó pár éve építgetünk” – jegyezte meg a tisztségviselő, köszönetet mondva az orvosi stábnak is. Debre ehhez annyit tett hozzá, minden nehézség ellenére minden olyan meccset megnyertek, amelyet reálisan meg lehetett, így nincs hiányérzete: „Sokszor az edzés is nehézségekbe ütközött, néha Prikler Szilvia másodedzőnek kellett beállnia védekezésben. De egy csapat erejét az is mutatja, hogyan birkózik meg a kiesett sérültek hiányával. A lányok csak gratulációt érdemelnek.”

Hát még, ha szombaton zsinórban a 10. tétmeccsüket is megnyerik, remek szériával zárva 2021-et. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?