Közel negyven órán át taroltak

Galánta |

<p>Minden dobás sokat nyomott a latban a végelszámolásnál, ugyanis az élen holtverseny alakult ki, ezért segédkritérium döntött az abszolút győztesről a felújított galántai tekecsarnokban egy év kényszerpihenő után megrendezett monstre tarolás immár nyolcadik felvonásán.</p>

A J&R Digital nevű viadalon ugyanis a két azonos számú ütött fával (590) legeredményesebb versenyző sorrendjéről a kevesebb üres dobás döntött Róbert Vereš javára. A mátyusföldi bábudöntögetés, melyen minden résztvevőre 120 dobás várt, karácsony második ünnepén délelőtt tíz órakor rajtolt el, és 39 óra 52 perc és 41 másodperc eltelte után december 28-án a kora hajnali órákban fejeződött be. „A tekecsarnok felújítási munkálatai okozta egyéves kihagyás ellenére nagy volt az érdeklődés az óév végi tornánk iránt, mely már a minden igényt kielégítő létesítményünkben zajlott. A jelentkezések a világhálón érkeztek, két és fél nap alatt betelt a százhetvenkét tekézőt számláló rajtlista. Aki nem reagált rugalmasan, az hoppon maradt. Ennek tudható be, hogy ezúttal Magyarországról csupán heten álltak csatasorba. Csehországból idén tizennyolcan vettek részt versenyünkön. A csarnokban az előre kidolgozott időrendnek megfelelően egymást váltották a négyfős alakulatok. Nem volt üresjárat, meglepetésre még az éjszakai órákban is volt érdeklődés a megmérettetés iránt. A nők egyéni versenyében diadalmaskodó vsetíni Kantnerová volt az idei kiírás egyetlen külföldi győztese. A többi korosztályban, kategóriában szlovákiai klubok tekézői végeztek az élen” – tájékoztatott az erőpróbáról a főszervező Jozef Butko, aki 2012-ben abszolút győztesként került a verseny krónikájába. Ami a vendéglátók helytállását illeti, idén az ifik egyéni és a férfiak csapatversenyében karnyújtásnyira voltak az elsőségtől. Az ifiknél Dvorščákot rakovicei vetélytársa tíz, a rakovicei kvartett pedig tizenhét fával előzte meg a Butko, Kupčok, Horník, Tumma alkotta galántai négyest. „Nem szomorkodunk, hiszen ahogy azt az eredményeink is igazolják, nem csupán szervezésből vizsgáztunk jelesre. Örömmel nyugtázom, hogy a karácsonyi ünnepek hangulata erőpróbánkat is megfertőzte. Verseny volt a javából, díjakért csatáztak, mégis barátként egymást buzdították az ellenfelek. Alig értek haza a résztvevők, máris pozitív visszajelzéseket kaptunk tőlük. Természetesen jövőre folytatódik a sorozat” – nyomatékosította rendezvényük visszhangját Jozef Butko. A szervezők a csapatverseny győzteseit, az egyéni verseny első három helyezettjét serleggel és tárgyi jutalommal díjazták, az abszolút győztest 100 euróval jutalmazták. Az összes résztvevő a rendezvény logójával ellátott pólóval, Galánta címerével díszített kulcstartóval, emléklappal távozott a viadalról. Különdíjjal jutalmazták a tekemaraton legidősebb résztvevőjét, a nyolcvankét esztendős nyitrai Lukáč Karlubíkot, valamint a mezőny legifjabb tagját, a tizennégy esztendős galántai Samuel Dvorščákot.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?