Váratlan nagymagyari tekeelsőség

régiósport

Nem hagyták elvinni Nagymagyarról a helyi tekézők a VII. Szlanyicska Ferenc Emlékverseny győztesének járó szép serleget, meglepetésre megnyerték a négy klubcsapat részvételével lezajlott nemzetközi felkészülési tornát.

Kugler Iván klubelnök lapunknak elküldött soraiban leírta, hogy a torna történetében a legjobb eredmények születtek: a hazai gárda 3622 pontot gyűjtött, a legjobb egyéni teljesítmény 660 pont, s ezt a Bábolna SE versenyzője, Tóth Zoltán érte el. „A drukkerek varázslatos hangulatot teremtettek a tekecsarnokban” – tette hozzá.

Tóth Richárd nagymagyari csapatvezető versenyzői szempontból értékelte a történteket: „Nagyon eredményes, minőségi mérkőzéseket hozott a torna, a győztes csapat kiléte a legvégsőkig bizonytalan volt. A legutolsó 30 dobásban dőlt csak el javunkra az elsőség kérdése, mégpedig a rutinos Poloma Zsolt 161 ütött fás szettjével. Kiemelném csapatunk kiegyensúlyozott teljesítményét, a leggyengébb elért pontszám 585 fa volt, ami nagyon szép eredménynek számít, és bizakodással tölt el a bajnoki rajt előtt.”

Két játékos után még 117 fás hátrányban voltak a nagymagyariak a bravúrosan kezdő Bábolna mögött, végül 46-tal végeztek előttük. Legjobbjuk, Lengyel Ottó 649 fát ütött, a második legtöbbet a tornán, és 600 fölé került a legfiatalabb csapattag, Csermák Tamás is (613). A legnagyobb esélyes Rakovice csak a harmadik helyen végzett.

Szeptember 9-én indul a férfiteke-extraliga 2023/2024-es évada: a nagymagyariak Iglón kezdenek, II. ligás B csapatuk Žarnovicán, utánpótlásegyüttesük másnap ugyanott tarol.

Érdekes

VII. Szlanyicska Ferenc Emlékverseny nemzetközi teketorna

A végeredmény: 1. KK Zlaté Klasy (Keszőcze László 585, Stanislav Pospíšil 599, Lengyel Ottó 649, Csermák Tamás 613, Tóth Richárd 591, Poloma Zsolt 585) 3622 pont, 2. Bábolna SE 3576, 3. Rakovice 3522, 4. Pobedim 3486. Legjobb egyéni versenyző: Tóth Zoltán (Bábolna 660.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?