Közel az egyenes ági Eb-részvétel

Budapest |

<div>A magyar labdarúgó-válogatott számára kézzelfogható közelségbe került a közvetlen kijutás az Európa-bajnokságra.&nbsp;</div><div>&nbsp;</div>

Miután a C csoportban Ukrajna nem győzte le Spanyolországot (a spanyolok B csapattal is 1:0-ra nyertek Kijevben), Magyarország (15 pont) továbbra is vezeti a harmadik helyezettek rangsorát. A csoportok első két helyezettje mellett a legjobb harmadik is egyenes ágon kijut az Eb-re, a többi harmadik helyezett pótselejtezőt játszik.  A magyarokra már csak Törökország lehet veszélyes, amely csak abban az esetben lehet legjobb harmadik, ha ma (kedden) este legyőzi Izlandot, és egyidejűleg Kazahsztán nyer Lettországban. Így ugyanis Lettország lenne a csoport utolsó, hatodik helyezettje, és az ellenük elért eredmény nem számítana be a harmadik helyezettek táblázatába. (A törökök a lettekkel kétszer remiztek, míg a kazahokat kétszer megverték.) Minden más eredmény azt jelentené, Magyarország 30 év után ismét kijut egy nagy tornára. A magyar válogatott utoljára 1986-ban szerepelt világversenyen, a mexikói vb-n 6:0-ra kikapott a Szovjetuniótól, majd 2:0-ra verte Kanadát, de 3:0-s vereséget szenvedett Franciaországtól. Európa-bajnokságon eddig csak kétszer szerepeltek a magyarok: 1964-ben és 1972-ben az akkor még negycsapatos tornán előbb bronzérmes, majd negyedik helyezett lett a nemzeti csapat. A jövő évi franciaországi kontinensviadalon az Eb-k történetében először 24 csapat vesz részt. Eddig a következő országok harcolták ki a részvételi jogot: Franciaország (házigazda), Izland, Csehország, Belgium, Wales, Spanyolország, Szlovákia, Németország, Lengyelország, Anglia, Svájc, Észak-Írország, Románia, Ausztria, Oroszország, Olaszország, Portugália, Albánia. Még egy hely kiadó a H csoprtban, valamint jön még a legjobb harmadik. A fennmaradó négy csapat a pótselejtezőkből kerül ki. Ezek párosítását vasárnap sorsolják, a meccseket november közepén rendezik. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?